Camela Leierth.
Krimfallen som skakade Sverige
2:36

Efter reklamen: Krimfallen som skakade Sverige

(2:36)

Slå på ljud

Svenska artisten Camela Leierth är hemma i Sverige kanske mest känd för sin medverkan på Kents album Tillbaka till samtiden, men hon har också haft en internationell låtskrivarkarriär där hon bland annat skrivit Katy Perrys låt Walking on air. Under 90-talet spelade artisten också i bandet Dead starlet.

Nu är Camela Leierth anmäld försvunnen. Den senaste gången Camela bekräftas ha setts är att hennes bil fångats av en säkerhetskamera i Beverly Hills i Kalifornien den 29 juni, skriver NME. Ingen vet var hon har tagit vägen, och sedan försvinnandet har hon inte haft någon kontakt med vänner eller familj, bekräftar hennes syster till Aftonbladet.

Familj och vänner letar efter Camela

Det var vännen Liz Montgomery som kontaktade polisen och anmälde artisten som försvunnen. I ett inlägg på Instagram skriver hon:

”Vi är oerhört oroliga för hennes säkerhet, och trots våra bästa ansträngningar har de lokala myndigheterna inte lyckats hitta henne”.

Familj och vänner har nu också startat en Gofundme-kampanj för att hitta henne.

Camela Leierth.

Camela Leierth.

Foto: LOTTE FERNVALL / Aftonbladet / TT

Camela Leierths försvinnande har nu uppmärksammats utanför svenska medier, och sajter som NME och The Independent har alla skrivit om henne. Vänner till Camela fruktar nu att hon är kidnappad, och vill inget hellre än att hitta henne igen.

– Min värsta skräck är att någon har henne och skadar henne, säger hennes vän Cecilia Foss till The Independent.

Mest läst