Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Camilla Kvartoft om Leif GW Perssons hemlighet

29 jul, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
I åtta år ledde Camilla Kvarton Veckans brott med Leif GW Persson vid sin sida.
Nu berättar hon om stödet från kollegan – och vad han höll hemligt för henne i flera år.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Förra året visades det sista avsnittet av SVT:s Veckans brott. Krimprogrammet med miljonpublik leddes av Camilla Kvartoft som under 16 säsonger och åtta år flankerades av Leif GW Persson. Men 2018 tackade han för sig och gick över till TV4.

När Camilla Kvartoft gästade podcasten Tv-fabriken berättade hon om känslorna kring att se sin kollega byta kanal.

– Vi visste det ganska långt innan. Det var en period av sorgarbete och krisarbete. Samtidigt så vet man att allt gott har ett slut. Under de här åren när det var så roligt och framgångsrikt så tänkte jag verkligen att jag skulle njuta av det, för det kommer ta slut en vacker dag. Det var tråkigt när han slutade, säger hon i podcasten.

Kvartoft om samarbetet med Leif GW Persson

I en intervju med Expressen berättar hon nu hur det var att arbeta tillsammans med GW.

Annons

– Det kanske kommer att vara det häftigaste och roligaste som jag har gjort i tv. Att jobba med Leif som är en sådan otrolig tv-profil och den uppmärksamhet vi fick. Det var nästan så att man fick nypa sig i armen, det här händer verkligen nu, säger hon till tidningen.

Det har tidigare pratats om att Leif GW Persson hjälpt till att förhandla upp kollegans lön, men så är det inte berättar Camilla Kvartoft. Däremot fanns han där som stöd.

– Nej, men han har pushat mig till att bli bättre på det, säger hon.

GW fixade jobbet åt Kvartoft

När programmet lades ner skrev SVT:s programbeställare en avskedstext i vilken det framgick att Camilla Kvartoft var den enda programledaren som fick godkännande av kriminologen.

”Efter en rad programledartester var det bara en enda kandidat som fick Perssons godkännande och SVT vann kampen om Camilla”, skrev det.

Det här höll Leif GW Persson hemligt under flera år.

– Leif berättade inte det de första åren. Men när jag väl fick höra det var det kul så klart. Han var med och styrde och ställde för att jag skulle få det där jobbet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons