Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Camilla Läckberg: ”Att jag ens pratar om vikt är idiotiskt”

27 okt, 2020 
AvSandra Hiort
FotografTT
Författaren Camilla Läckberg är arg på sitt viktfokus och har diskuterat det med sin terapeut. Hon menar att det är en kvinnofälla och önskar att fler kvinnor skulle tänka som män med kalaskulor.
Annons
Camilla Läckberg – om relationen till sin kroppBrand logo
Camilla Läckberg – om relationen till sin kropp

Författaren, entreprenören och mångsysslaren Camilla Läckberg har alltid haft många järn i elden, men senaste året beskriver hon som det mest intensiva hon någonsin upplevt. Hon har bland annat skrivit en dokusåpa, Lyckoviken på Viaplay, och gett sig in i filmbranschen. Utöver att skriva böcker förstås.

Projekten beskriver hon som roliga men säger också att den ovanligt intensiva perioden har visat sig på kroppen. På Instagram berättar hon att hon har gått upp 15 stresskilon under den här tiden.

”Att jag ens pratar om vikt är idiotiskt”

– Jag är en viktpendlare och har kämpat med det hela mitt liv. Jag går upp och ner i vikt och tycker att det är väldigt jobbigt. Att jag ens pratar om vikt tycker jag är idiotiskt. Att jag ens fokuserar på vikt tycker jag också är idiotiskt vid min ålder, med allt annat som jag har i mitt liv som är jättehärligt, säger hon till Expressen Hälsoliv.

Hon fortsätter också berätta om hur hon tagit upp ilskan kring sitt viktfokus med sin terapeut. Att hon sagt till henne att hon varit så arg på sig själv för att hon lägger energi på det, låter det ta fokus.

Annons

– Så sa hon: ”Du har haft det bandet i ditt huvud så länge. Du kan minska antal dagar du tänker på det, men du kommer aldrig bli av med det helt. Så förlåt dig själv för det.” Det var ganska skönt, för jag såg det som ett misslyckande att jag inte bara kan säga till mig själv att inte tänka på vikt mer.

Önskar kvinnor gör som män med kalaskulor

I samma intervju säger hon också att hon märkt att hon inte är ensam om att ha den här typen av tankar och känslor i sin generation, och att det är en slags kvinnofälla.

– Titta runt på alla män med kalaskulor och begynnande flyende hårfäste, som tycker att de är ”all that”. Hur ofta har man inte sett en halvtjock gubbe med flint gå fram till två skitsnygga tjejer i 25-årsåldern med fullt självförtroende och känna att han har en chans. ”Tjena flickor!” Jag skulle önska att kvinnor gör detsamma. Vi borde anamma: Här kommer jag – med bearnaiserullar och allt!

Annons

”Skit i klädstorlekar, skit i vikt”

Vågen försöker Camilla Läckberg att undvika då hon inte vill att vikten ska betyda något.

– Det handlar om att må bra. Jag försöker ändra mitt sätt att tänka. Skit i klädstorlek, skit i vikt, säger hon till Hälsoliv.

För att röra på sig mer har Camilla börjat spela padel, hon säger också att hon har insett att hon inte kan vara livsnjutare varenda dag. Målet är att få hållbara vanor för att bli mer hälsosam och piggare.

– Jag är inte mycket för juicedetox i en vecka. Jag pallar inte det. Då vill jag bara lägga mig ner och dö.

Läs mer:

Annons