Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sofia Wistams miss på Camilla Läckbergs bröllop

07 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sofia Wistam och Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg har en imponerande boksamling, som hon visar upp i Feminas nya kulturprogram Vad har du i bokhyllan?.
En speciell bok har fått en helt ny mening – efter att Sofia Wistam förstörde den.
– Nu är det vår mycket religiösa gästbok, säger Camilla Läckberg.
Annons
Vad har du i bokhyllan? #1 – Camilla LäckbergBrand logo
Vad har du i bokhyllan? #1 – Camilla Läckberg

Camilla Läckberg är en av Sveriges mest framgångsrika författare, som fått sina böcker översatta till en rad andra språk och sålt i miljoner över hela världen. Det är väl därför ingen som är förvånad över att hon har en diger boksamling själv.

I Feminas nya kulturprogram Vad har du i bokhyllan? bjuder Camilla Läckberg in tittarna till sitt personliga bibliotek i sitt hem i Stockholm. Där visar hon sina favoritböcker, och böckerna som påverkat henne mest.

En av böckerna som sticker ut i boksamlingen är en krämvit bibel, inbunden i läder. Den halvmeter höga boken var en bröllopsgåva – men fick snabbt ett annat öde.

Sofia Wistams misstag

I Vad har du i bokhyllan? berättar Camilla Läckberg att presenten som hon och maken Simon Sköld fick på sitt pampiga bröllop misstogs för gästbok – medan den fortfarande låg på presentbordet.

– Vi fick den av några vänner och den låg på presentbordet. Sofia Wistam trodde att det var en gästbok och började skriva i den och sen följde alla andra efter, säger Camillla Läckberg roat i programmet.

Eftersom boken nu är full av – till stor del kända personers – signaturer har den nu fått ett nytt syfte, snarare än att vara en vanlig bibel.

Vad är grejen med? #13 – FeminaBrand logo
Vad är grejen med? #13 – Femina

– Nu är det vår mycket religiösa gästbok, säger Läckberg.

Annons