Carina Berg talar ut om sitt NIPT- och fostervattenprov.
8 Svenska kändisars namn på sina barn att inspireras av
Slå på ljud

Sedan tidigare vet vi ju att tv-profilen Carina Berg och hennes fotbollsspelande make Erik Berg väntar barn nummer två! Det var i slutet på oktober som de annonserade den härliga nyheten om att den lilla bebisen kommer lagom till våren. Så lilla sonen Otto som paret har tillsammans kommer nu bli storebror inom kort.

Carina Bergs NIPT-svar visade inget resultat

I sitt senaste podcast-avsnitt berättar de just nu gravida parhästarna Carina Berg och Carolina Gynning att de både gjort både KUB-test och NIPT-blodprov, vilket visar sannolikheten för om fostret har vissa kromosomavvikelser.

Carina Bergs NIPT-svar visade dock inte något resultat, så hon fick gå och göra ett fostervattenprov vars otydliga resultat till en början skulle visa sig inbringa stor sorg hos henne. Nu i efterhand står det dock klart att allt är väl med bebisen i Carina Bergs mage. Men tiden innan hon visste att allt såg bra ut med fostret, var tuff.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Carina Berg stora sorg efter fostervattenprovet

Eftersom Carina Berg inte känner att hon är i den ultimata åldern att bli gravid – var hon rädd för att barnet i magen inte skulle klara sig.

– Då ringde jag ofta till dig och grät, säger Carina Berg till sin väninna Carolina Gynning i podcasten Berg och Gynning – hittar sig själva. Varpå Gynning slår fast att hon aldrig någonsin hört Carina Berg vara så ledsen.

– Du var ju i upplösningstillstånd, för det var ju så jäkla dåligt det som läkaren hade sagt till dig, säger Gynning och menar det besked Berg fick efter fostervattenprovet.

Läkarna misstänkte att det var något fel

Efter att Carina Bergs NIPT-prov inte visade på resultat, gjorde hon ett fostervattenprov som görs för att kontrollera om barnet riskerar att födas med vissa sjukdomar eller skador. Men provresultatet orsakade stor osäkerhet för Carina Bergs läkare.

– Det var ett fel som de misstänkte, och om det hade varit det som läkarna misstänkte så hade det varit katastrof. För det barnet hade nog inte klarat sig, säger Carina Berg och förklarar att hon hade varit tvungen att ta bort barnet om läkarna hade rätt.

– Det var ju så konstigt, för man är ju verkligen i händerna på läkarna, och diagnoserna och siffrorna man får framför sig, man förstår ju ingenting.

– Men det stod ju just då mellan att, antingen så är ditt barn dödssjukt och kommer inte klara sig, eller så är det helt friskt. Så jag levde ju lite i ett limbo där ett tag kan man säga.

Men nu är den tuffa tiden över, och Carina Berg låter sig meddela att allt är frid och fröjd för både henne och bebisen som bakas i hennes mage.

Lilla Otto blir snart storebror

Makarna Carina och Erik Berg är såklart överlyckliga över graviditeten, och båda häpnas över att lille Otto – ska blir storebror.

– Men jag är så glad och så tacksam över min kropp, och dom här gamla tant-äggen, att dom funkar, slår Carina Berg fast i ett avsnitt av Bergs Drömkåk på Kanal 5 samtidigt som maken Erik Berg förklarar att han har svårt att sätta ord på lyckan han nu känner inför graviditeten. Men han får fram:

– Lilla Otto-fisen ska bli en storebror. Men herregud vad jag längtar efter den bebisen!

LÄS MER:

Carolina Gynning bryter tystnaden om missfallet

Carina Bergs gravidbild med Carolina Gynning – visar gemensamma lyckan

Carina berg visar upp gravidmagen – bryter tystnaden om oron

Mest läst