Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Carolina Gynning berättar om missfallet med Viktor

19 jan, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
Carolina Gynning om missfallet precis innan nuvarande graviditet.
Efter en lång gravidkamp med pojkvännen Viktor Philipson är Carolina Gynning äntligen gravid med parets första gemensamma barn. Nu öppnar Gynning upp om det missfall hon drabbades för ett par månader sedan.
Annons
Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoriaBrand logo
Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoria

Efter en lång gravidkamp som nästan sträcker sig över två år, fick Carolina Gynning och pojkvännen Viktor Philipson tillslut lyckobeskedet att de väntar barn tillsammans. Men så en dag då Viktor Philipsson var i Norrland och jagade, drabbades Carolina Gynning av ett missfall.

Idag är Gynning efter många försök äntligen gravid igen, men nu berättar hon om den svåra vägen dit.

– Jag var ju gravid månaden innan jag var gravid med den här bebisen, säger Carolina Gynning till sin vän (som också är gravid) Carina Berg i deras podcast Gynning & Berg - Hittar sig själva.

Barnlängtan blev till stress

Nästan på stört när Carolina Gynning och Viktor Philipson möttes blev det snack om barn, eftersom Gynning kände att hon inte har hur många ägg som helst kvar.

– Alltså precis när jag träffade Viktor så pratade jag ju väldigt mycket om att jag ville bli med barn, och han är ju åtta år yngre och har inga barn själv. Självklart kände man ju då en jäkla stress, säger hon och slår fast att det också är ett tufft beslut att ta så tidigt in i en relation.

Annons

– Ska vi vara ihop i fem, tio år, och sen är jag för gammal. Och det är jobbigt att hetsa fram ett barn. När man är 40 plus, oddsen är så låga, fortsätter Gynning förklara samtidigt som hon säger att det ”inte ens går att hetsa fram en graviditet”.

Sorgen efter den långa kampen

Trots att Carolina Gynning och Viktor Philipson ganska direkt började kämpa för en graviditet, gick det inte så fort som hon önskat. Hon lämnades helt knäckt varje gång som stickan visade negativt. Och Carolina Gynning som redan har två barn sedan tidigare – mindes tillbaka att hon med döttrarna blev gravid nästan på direkten.

– Och nu när man har sex kanske 7000 gånger om dagen så borde man kanske bli gravid ännu lättare, skrattar Carolina Gynning och fortsätter om sorgen efter missfallet:

– Sedan blev jag gravid efter ett och ett halvt år och får missfall efter det att jag kämpat och varit så nöjd.

Gynning blev gravid igen – en månad efter missfallet

Under tidpunkten för missfallet var pojkvännen bortrest. Men på plats som stöd fanns Carina Berg som då tröstade med att det ändå fanns ett strå av lycka i sorgen – eftersom att ett missfall visar att en kropp i alla fall kan bli gravid.

– Sen så månaden efter var jag ju gravid igen, nu är jag ju nästan halvvägs och nu hoppas jag att det går vägen, och alla prover ser bra ut.

Carolina Gynning berättar även att hon beräknas få sin bebis kring försommar i maj - juni!

LÄS MER:

Annons