Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carina Bergfeldt tvingas ändra programmet

29 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografWIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet/TT.
Carina Bergfeldt.
Carina Bergfeldt spelar in ett nytt avsnitt av sin SVT-pratshow varje vecka.
När programmet nyligen fick sitt första avhopp var hon och kollegerna tvungna att krishantera – och ändra programmet.
”Mitt i genomgången av manus fick vi besked att en av morgondagens gäster har förkylningssymptom och måste skjuta upp sin medverkan. Ett kort tags smärre panik”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.
Annons
5 saker du inte visste om Carina BergfeldtBrand logo
5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt gör succé med sin nya pratshow Carina Bergfeldt på SVT – men det betyder inte att saker inte kan gå fel.

På grund av coronapandemin måste alla gästerna vara helt friska när de medverkar i programmet, och när en gäst i fredagens kommande avsnitt var tvungen att ställa in uppstod det ett stort problem för redaktionen.

”Säsongens första avhopp. Mitt i genomgången av manus fick vi besked att en av morgondagens gäster har förkylningssymptom och måste skjuta upp sin medverkan. Ett kort tags smärre panik, tills vi konstaterade att en gäst i ett kommande program kunde vara med redan i morgon. Men det blir extra jobb för alla”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.

Carina Bergfeldts hyllning till kollegerna på SVT

Journalisten förklarar att det inför varje intervju görs en stor mängd research, så att hon ska vara ordentligt påläst i mötet med sina intervjupersoner.

”Inför varje program tar varje researcher fram mellan sex och tio sidor bakgrundsinformation om varje gäst, och ger mig även en lista på dokumentärer och program jag ska lyssna på för att vara påläst för varje intervju, och nu var det bara att börja om”, konstaterar hon.

Annons

Carina Bergfeldt hyllar sina kolleger för hur snabbt de löste krisen, och poängterar hur många personer det krävs för att programmet ska bli bra, även om det bara är hon och gästerna som syns framför kameran.

”Väldigt imponerad av teamet bakom, de som aldrig syns. Det var bara ”jaha, då löser vi det problemet” och så gjorde de det bästa de kunde. Det må vara en person som sitter framför rutan och syns, men det är en hög med människor som gör ett hästjobb bakom”, avslutar Carina Bergfeldt.

Läs mer:

Annons