5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt
Slå på ljud

Det var sommaren 2017 som Carina Bergfeldt, som då var korrespondent i USA, träffade den danska journalisten Jesper Zølck, när han också var på plats för att bevaka det amerikanska valet. Trots att Jesper bodde hemma i Danmark var paret så störtförälskade att de bestämde sig för att försöka få det att fungera – och det har det ju minst sagt gjort.

Efter att Jesper friat till Carina gifte sig paret i Washington DC den 22 juni 2019, och på alla hjärtans dag året därpå föddes sonen Hamilton.

– Vi träffades i USA. Han var också där för dansk tv och bevakade valet. Vi blev jättekära! Så Washington har varit bra för mig på många sätt. Han friade till mig i Washington, vi gifte oss där och den här blev till i Washington, berättade Carina Bergfeldt i Skavlan när hon gästade programmet i början av 2020, höggravid med sonen.

De 151 000 personerna som följer Carina Bergfeldt på Instagram är bekanta med Jesper, som ofta kallas för ”dansken” av SVT-profilen.

Precis som sin maka så jobbar 42-åriga journalisten Jesper Zølck med tv, men främst med danska uppdragsgivare, och bevakade det amerikanska valet intensivt under hösten. Därefter flyttade familjen till Stockholm där Carina Bergfeldt, 40, spelar in Carina Bergfeldt varje vecka, sin pratshow på SVT. Men Jesper har fullt upp i sin karriär också. Han har nyligen fått jobbet som nordisk korrespondent för danska TV2, där han ska bevaka Sverige, Norge, Finland och Island.

Fredrik Skavlans hemliga plan för Carina Bergfeldt – utan att hon visste

Jesper Zølck har barn i Danmark

Jesper Zølck har ett barn i Danmark också, från en tidigare relation. Under hösten fick han och Carina Bergfeldt vara ifrån varandra i två veckor, mitt under valet, för att han åkte tillbaka till Danmark.

”Dansken måste åka till Danskland nu, av familjeskäl. Hamilton och jag stannar här och bevakar valet”, skrev Carina Bergfeldt på Instagram då.

Annars är det inte mycket som håller paret ifrån varandra. Jespers Instagram är full av bilder på Carina, både med och utan honom och sonen Hamilton. Även om de jobbar på olika kanaler så hjälper Jesper sin fru mycket med jobbet. När de båda var korrespondenter i USA turades de om att passa sonen medan den andra sände live, och kom med åsikter om inslag och intervjuer. Nu när Carina Bergfeldt spelar in sitt intervjuprogram i SVT varje vecka så har hon åter igen maken på plats, som kommer med stöd och råd.

”Här funkar inte riktigt samma sak, jag bryter inte en intervju och frågar min man om det är ok, men i varje paus kommer han fram och säger till mig att ”det här var bra, håll uppe energin”, eller att jag säckade ihop lite på slutet och att jag ska pigga upp mig. Det är bara små kommentarer, men jag litar på dem.Han är förmodligen den partner till en anställd som jobbat gratis flest timmar i historien för SVT, men jag är himla glad att han fortsätter göra det”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.

Carina Bergfeldts uppgörelse med maken – i SVT:s kulisser

Se också: Carina Bergfeldt om när hon träffade sin stora kärlek
3:00

Efter reklamen: Se också: Carina Bergfeldt om när hon träffade sin stora kärlek

(3:00)

Slå på ljud