Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fredrik Skavlans hemliga plan för Carina Bergfeldt – utan att hon visste

05 feb, 2021 
Carina Bergfeldt har tagit över Fredrik Skavlans tv-tid med egna pratshowen Carina Bergfeldt på SVT, medan norrmannen är pappaledig.
Men faktum är att det var Skavlan själv som utsåg Carina som sin efterföljare – utan att hon visste om det.
”Fredrik skämtade med mig efter inspelningen, sa att det gick bra och att jag borde ha en egen talkshow. Vi skrattade åt det”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.
Annons
5 saker du inte visste om Carina BergfeldtBrand logo
5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt gör succé med sin pratshow Carina Bergfeldt på SVT, som sänds på Skavlans gamla tid, medan Fredrik Skavlan är pappaledig.

Men det finns ingen konkurrens mellan programledarna – faktum är att det var Fredrik Skavlan själv som valde ut Carina Bergfeldt som sin efterträdare och vikarie.

På Instagram berättar Carina Bergfeldt själv om programledarens sluga baktanke med att bjuda in henne som gäst till sin pratshow för ett år sedan.

”Ett år sedan. Föga visste jag då att Fredrik Skavlan och hans team hade en tanke bakom att bjuda in mig som gäst. Att han hade bestämt sig för att ta föräldraledigt och att produktionsbolaget letade efter någon som skulle kunna få ersätta Skavlan med ett program i tio veckor”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram, till bilder på henne, Fredrik Skavlan och den andra gästen Rolf Lassgård tillsammans.

Fredrik Skavlan tipsade SVT om Carina Bergfeldt

Bergfeldt skriver att Skavlan skämtade om att intervjun gick så bra att då höggravida Carina borde ha en egen pratshow – men att han sedan föreslog henne som ersättare bakom hennes rygg.

Annons

”Fredrik skämtade med mig efter inspelningen, sa att det gick bra och att jag borde ha en egen talkshow. Vi skrattade åt det. Sen - utan min vetskap - kontaktade han och produktionen SVT och sa att de ville att jag skulle få jobbet”, skriver hon.

Att Skavlan var något på spåren är nu uppenbart, efter programmets succé. Men Carina Bergfeldt har själv svårt att förstå varför alla trodde så mycket på henne.

”Fortfarande känns det superkonstigt att han och resten av Monkberry trodde så stenhårt på mig. Tack Fredrik. Tack Monkberry. Tack SVT. Vilken grej”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.

Läs mer:

Annons