Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carina Bergfeldts svåra familjekamp – stöttas efter ärliga erkännandet

15 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJIMMY WIXTRÖM/Aftonbladet/TT.
Carina Bergfeldt kämpade för att få barn.
Carina Bergfeldt och hennes make Jesper försökte få barn i nästa två år innan Carina blev gravid med sonen Hamilton.
Nu minns tv-programledaren tillbaka på kampen – och ger en privat inblick i vad de gick igenom.
”Livet. Ibland blir det inte som man vill. Och ibland blir det bättre än man vågade drömma om”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.
Annons
Visste du det här om Carina Bergfeldt?Brand logo
Visste du det här om Carina Bergfeldt?

Populära SVT-journalisten och programledaren Carina Bergfeldt, 41, delar ofta med sig av högt och lågt från både vardagen och jobbet på sin Instagram. Bilderna på sonen Hamilton och funderingar över moderskap avlöser varandra.

Bebisbilderna på sonen, som nyss fyllde ett år, får kanske folk att glömma att Carina kämpade mot ofrivillig barnlöshet i flera år innan hon äntligen blev gravid. Nu berättar hon om ett tillfälle när hon och maken Jesper kämpade som mest för att få barn ihop.

”South Dakota, 2018. Dansken och jag hade försökt få barn i ett år, när vi besökte Mount Rushmore. Nästan bredvid berget fanns en skandinavisk giftshop. Vi stannade där, såg den här haklappen, och Jesper sa att vi skulle köpa den som en slags talisman, ”for good luck””, skriver hon i inlägget.

Annons

Carina Bergfeldts vändning efter familjekampen

Till inlägget har hon ett bildspel på sonen med en hakklapp där det står ”Made in America with danish parts”, ungefärligt översatt ”gjord i Amerika med danska delar”. Carina Bergfeldts make är den danska journalisten Jesper Zølck.

Carina Bergfeldt och maken fortsatte försöka skaffa barn efter besöket på Mount Rushmore – men det dröjde både nio månader och misslyckade IVF-försök innan fröet till sonen blev till.

”Det gick ytterligare nio månader av misslyckade försök, misslyckad ivf. Den där haklappen gjorde mig lite ledsen varje gång jag såg den. Jag stoppade ned den i en låda tillsammans med några babyprylar jag också inte kunnat låta bli att köpa.... Men sen blev jag gravid, till slut”, skriver SVT-profilen.

Bergfeldt: Livet kan bli bättre än man vågar drömma om

Under sommaren och hösten jobbade Carina och Jesper med att bevaka det amerikanska presidentvalet, och hamnade då i South Dakota igen – där cirkeln kunde slutas.

Annons

På bilderna i bildspelet får man också se bilder från när Carina och Jesper först besökte monumentet med presidentansiktena 2018, och när de var där med sin bebis.

”Och jag fick en liten pojke som jag dessutom fick ta med till Mount Rushmore i höstas, och som i morse åt frukost med denna på sig. Livet. Ibland blir det inte som man vill. Och ibland blir det bättre än man vågade drömma om”, avslutar hon.

Bland de många kommentarerna till Instagram-inlägget stöttar Carina Bergfeldt av sina följare, och TV4:s Nyhetsmorgon-profil Soraya Lavasani kommenterar uppmuntrande.

Annons