Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Carina Bergs ord om relationen med bonusdottern Smilla Luuk idag

14 jun, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Carina Bergs ord om relationen med bonusdottern Smilla
Sex år efter uppbrottet från Kristian Luuk berättar nu Carina Berg om hur relationen med sin bonusdotter Smilla Luuk ter sig idag.
Annons
Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställenBrand logo
Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställen

Nu öppnar Carina berg, 44, upp om relationen med sin före detta partner Kristian Luuks, 56, dotter Smilla Luuk, 25. Det är i samma veva som hon och parhästen Carolina Gynning, 43, diskuterar ålder, och att de på senare tid känt sig lite äldre som Carina Berg halkar in på relationen med sin bonusdotter.

– Smilla Luuk, min bonusdotter, tyckte ju att jag var... Hon upptäckte, alltså hon fick mig att känna mig riktigt gammal här nyligen. Hon var med ute på landet, hon är 25 år, och verandan var så himla fin och hon hade gjort så himla fin mat, säger Carina Berg nu i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva.

”Hon tyckte att jag var en riktig kärring”

– Och då skulle tant Berg ut och upp med kameran för att fota den här fina verandan. Detta skulle förevigas. Då gör jag något som fick Smilla att tycka att jag var en riktig kärring.

Annons

– Jag stod liksom och fotade såhär, och då börjar hon titta på mig och frågade: ”Fotade du verandan med porträttläge”, förklarar Carina Berg vidare och menar de olika inställningarna på telefonen.

Carina Berg om bonusdotterns fräsiga ord

Carina Berg svarade ”Jaa” varpå bonusdotter Smilla svarade upp med:

– ”Fy fan vad boomer”.

– Så fota med porträttläge med kameran får man alltså inte göra för det är ”boomer”, förklarar Carina Berg vidare.

– Det får man bara använda om man fotar en människa, tycker alltså ungdomen. Ungdomen tycker det är så boomer när man fotar utsikt med porträttläge, säger Carina Berg samtidigt som hon gör klart att hon ”ALLTID” har porträttläge på mobilkameran.

– Så om vi ska försöka locka ungdomen med något hippt, då gäller det att ha porträttläge: AV!

Kristian Luuks ord om dottern Smilla

På spåret-programledaren Kristian Luuk och Carina Berg hade en uppmärksammad relation när det begav sig. De gifte sig 2008 och hade då varit ett par i ungefär tre år. Året efter bröllopet fick de sonen Holger tillsammans. Äktenskapet tog slut 2016. Innan det förhållandet var Kristian Luuk gift med Anna Luuk, 51, som han också har sonen Sebastian, 23, och dottern Smilla tillsammans med.

Annons

– De har flyttat hemifrån. Hon har till och med köpt en egen lägenhet så hon kommer aldrig tillbaka, säger han om Smilla Luuk.

– Hon har varit driftig. Hon gav ut kokböcker och sånt om glutenfri mat när hon gick på gymnasiet, så hon startade firma tidigt, berättar han också.

Det gör bonusdotter Smilla Luuk idag

Redan 2013 kom kokboken Smilla bakar glutenfritt, och två år efter kom uppföljaren Smilla lagar glutenfritt. 2018 släpptes också Smilla firar glutenfritt. Hon har haft en Youtube-kanal med mattema, och har nu en prisad podcast tillsammans med Linus Engqvist Richert. Den heter Glutenpodden.

Härom året stod det klart att hon också pluggar copywriting på Berghs School of Communication i Stockholm.

Smilla Luuk under pressfotografering för boken Smilla firar glutenfritt, år 2018.
Intervju med Carina Berg om starkaste ögonblicket från Var fan är storken?Brand logo
Intervju med Carina Berg om starkaste ögonblicket från Var fan är storken?

Foto: TT

Annons