Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Carola Häggkvist: ”Kan sörja de barn som jag aldrig födde”

09 jun, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Carola Häggkvist
Tvåbarnsmamman Carola Häggkvist reflekterar i ett lång inlägg på Instagram över sin roll som mor, och vad barnen betyder för henne.
Annons
VIDEO: Carola Häggkvists stilresa genom årenBrand logo
VIDEO: Carola Häggkvists stilresa genom åren

Carola Häggkvist, 55, är mamma till två: den fotbollsspelande artistsonen Amadeus Sögaard, 24, som hon fick tillsammans med exmaken Runar Sögaard, 54, och adoptivdotter Zoe Häggkvist, 13.

Carola Häggkvist om adoptionen

På morsdag i år reflekterade artisten över sin roll som mamma.

”En moders famn.. vad går upp mot den? Hud mot hud, hjärta mot hjärta. Trygghet och närhet. Se på Zoes nästan lite stolta och busiga min! Jag ler inombords när jag ser bilden, som är tagen av fotograf Rickard Eriksson, bara några månader efter att Zoe & jag fick varann och vi kom hem från Sydafrika”, skriver hon i ett långt inlägg på Instagram, och fortsätter:

Annons

”Den stora resan att adoptera är nästan svår att uttrycka i ord. Den är på något sätt både naturlig och lite övernaturlig för att det också känns så självklart att just vi skulle bli familj. Att få ge och få kärlek. Ovillkorligt”.

”Och jag kan sörja de barn som jag aldrig födde”

Carola skriver också att hon önskat att hon kunnat vara mamma till fler barn, men att hon genom sitt artisteri åtminstone fått vara en del i många människors liv.

”Jag vet att mors dag kan vara tuff för många som aldrig blev det de hade hoppats på. Och jag kan sörja de barn som jag aldrig födde eller fick bli mamma till. Men jag vet att jag fått vara som en stora syster eller extra mamma genom min musik till många. Och det är Stort!”

Annons

Carola Häggkvist skriver också om sin egen mamma och den kärlek som hon fick av henne.

”Jag kan än idag känna min mamma Anitas mjuka hand smeka min panna med sina fingrar nästan varje kväll. Så tryggt och så varmt. Ingen var som min mamma! Men så fick Siv ge av sin moderskärlek till mig medan hon var i livet och mamma gick vidare in i evigheten”, skriver Carola Häggkvist.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

SE OCKSÅ: 6 saker om Carola du kanske inte vissteBrand logo
SE OCKSÅ: 6 saker om Carola du kanske inte visste
Annons