Mor och son, Carola Häggkvist och Amadeus Sögaard.

TT
0:50

Efter reklamen: Carola Häggkvist stilresa genom åren

(0:50)

Slå på ljud

Carola Häggkvist är en av Sveriges mest kända artister och nu har hennes son Amadeus Sögaard följt i hennes fotspår. Han är ju mest känd som fotbollsspelare, men i dokumentären Amadeus – mer än en son berättar han om sin stora dröm att bli musiker. Mamman faller då i gråt.

– Hon blev superglad. Det var bara glada miner. Nu är hon väldigt involverad där och ger sina åsikter. Men jag känner att jag har mitt eget sound och står på egna ben musikmässigt, säger han till Expressen i samband med att dokumentären släpptes, och fortsätter:

– Det var surrealistiskt. Någonstans borde mamma, som har varit med i branschen så länge, vetat från början. Men det kändes nervöst eftersom jag inte visste hur reaktionen skulle vara. Sedan var det skönt att bara få det sagt.

Carola Häggkvist om kärleken: Det finns en person som är intressant

Dolde musikdrömmen för Carola

I en ny intervju med Expressen berättar Carola Häggkvist vad sonens beslut betyder för honom.

– Det betydde mycket för honom att kunna bevisa att han kan göra det utan sina föräldrars inblandning. Han har verkligen gjort det själv, säger hon.

Under en tid höll Amadeus till på en musikstudio. Mamman trodde att han mest städade, men i själva verket spelade han in ett helt album.

Carola stöttas efter Eurovision-strulet i direktsändning

”Ingen är gladare än jag”

Några planer på att göra musik ihop finns dock inte för mor och son.

– Där är det nog viktigt för honom att få vara självständig, säger hon.

Däremot pratar de mycket om musik, något som gjort att de kommit varandra närmare.

– Vi kan bolla tankar kring branschen, tankar på upplägg eller texter. Det är superkul. Ingen är gladare än jag. Det är som en ventil i hjärtat. Det är bara början det här. Jag ser fram emot när han får ha sin egen konsert, det är då det händer.

Carola Häggkvist berättar om verkliga orsaken bakom kollapsen