Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carola Häggkvist visar upp bilder från huset i Steninge Slottsby

21 mar, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
carola visar upp inredningen i villan i steninge
Samtidigt som Carola Häggkvist berättar om lyckan över att sonen Amadeus är på plats hemma på Gamla Slottet i Steninge, visar hon upp bilder inifrån huset.
Annons
6 saker om Carola du kanske inte vissteBrand logo
6 saker om Carola du kanske inte visste

Våren 2018 valde Carola Häggkvist, 55, att ta sitt pick och pack från Bromma i Stockholm för att istället boa in sig i lyxvillan vid Steninge slottsby i Sigtuna. I samband med flytten berättade hon för magasinet Vi i Villa att hon kände sig klar med stadsdelen Bromma efter det att sonen Amadeus Sögaard, 24, slutat i fotbollslaget Brommapojkarna.

– Jag frågade Gud: Vart ska vi flytta härnäst? Vet du vilket ord jag fick? Slott. Oh my God, tänkte jag. Hur ska jag ha råd med ett slott? Sedan kom jag ut till Steninge och blev förälskad. Här vill jag ha mina julkonserter. Jag känner dem som äger slottet, och tills vidare hyr jag det här huset, berättade hon för magasinet i samma veva som flytten.

Steninge slottsby är ett relativt nybyggt bostadsområde intill Steninge slott i Sigtuna.

Annons

– Vem har inte drömt att en gång få bo i närheten av en vacker slottspark.

– Allt har sin tid och jag ser med stor förväntan på hur hela denna nya småstad med lantlig bykänsla kommer att bli en förebild för gemenskap, mångkultur och växande möjligheter, har Carola tidigare sagt till Sigtunabygden.

Intill det stora huset finns också en stor lada, i vilken Carola ofta bjuder in till konserter.

Carolas lycka över sonen Amadeus

De senaste åren har Carola Häggkvist bott i huset tillsammans med dottern Zoe Häggkvist, 12, och sonen Amadeus – som delvis även bor med sin pappa Runar Sögaard, 54. På sina sociala medier delar nu Carola Häggkvist bilder inifrån huset och samtidigt gör hon klart att det alltid är lite extra mysigt när sonen Amadeus är på plats hemma i Steninge.

”Det är alltid en skön frid och ro som sänker sig när Amadeus är i huset. Love love love. Här jobbar han på några nya låtar som låter helt outstanding bra! Nya sounds”, berättar Carola Häggkvist på sin Instagram.

”Så kul att spela mini pingis med sonen också! Nästan lika bra som sin mor.. nej då han vann, (med 2 poäng)”, fortsätter hon.

Slottets vackra inredningsdetaljer

”Mitt fönster mot himmelen”, skrev Carola intill bilderna

Carolas vackra vinterland mitt i Sigtuna

Foto: TT/Instagram

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons