amadeus-son-carola-runar
TV: Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna
2:17

Efter reklamen: TV: Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

(2:17)

Fotbollsspelaren tillika musikern Amadeus Sögaards föräldrar Carola Häggkvist och Runar Sögaard var ett av nittiotalets mest omskrivna par och löpsedlarnas rubriker om deras familjesituation avlöste varandra när det begav sig. Och inte blev det bättre när paret valde att gå skilda vägar i början av nollnolltalet. Att växa upp i rampljuset samtidigt som ens föräldrar genomgår en separation, var enligt Amadeus Sögaard, 23, väldigt tufft.

– Om du har problem inom familjen så stannar det inom familjen för 99 procent av befolkningen. Våra problem har kommit ut överallt, och är inte askul. Så det har snarare varit så att man blivit sårad på det sättet, att så här: ”Jag ska inte behöva vara 13 år och medla mellan er”, berättade sonen Amadeus Sögaard i TV3-dokumentären Amadeus – mer än en son och tillade:

– Det tärde på mig mycket då. Att behöva vara den som någonstans tröstar båda föräldrarna, att behöva växa upp tidigt.

Så bra är låtarna i veckans Så mycket bättre

carola och exet runar tillsammans med lille sonen amadeus tidigt nollnolltal.

Carola Häggkvist och Runar Sögaard med Amadeus 2003.

Amadeus kan inte ens förstå att de en gång varit ett par

Amadeus Sögaard var två år gammal när föräldrarna valde att gå skilda vägar, och i Malou efter tio berättade han hur skilsmässan präglat honom.

– Där klart att det har påverkat en, mycket. Inte bara att jag växt upp i offentligheten, utan snarare som för många andra. Att man vuxit upp som en medlare mellan två föräldrar sedan tidig ålder. Man hamnade lite i kläm, när ens föräldrar var inte eniga om saker, säger han i TV4-programmet.

– Det är som en liten ryggsäck man går och bär på.

– För mig är det ofattbart att de någon gång ens levt tillsammans, jag tänker ”Va? Hur kan ni ha varit ihop”, de är så pass olika på så många sätt, men samtidigt har de många likheter, jag tror många känner igen sig i det, säger han.

Kändisarnas mest oförglömliga bröllopsfrisyrer

Foto: TT

Se också: 6 saker om Carola du kanske inte visste
1:03

Efter reklamen: Se också: 6 saker om Carola du kanske inte visste

(1:03)