0:59

Efter reklamen: Maxida Märak – 5 saker du inte visste om artisten

(0:59)

Casper Janebrink – Rise again (Bröderna Norén)

2/5

Casper Janebrink kan dansband, det kan ingen ta ifrån honom. Hans tolkning av bröderna Noréns låt blir kärleksdängan Soluppgång, och inga av Arvingarnas fans lär bli besvikna. Den här kommer det dansas mysiga tryckare i mängder till på dansbanorna.

Melissa Horn – Lova ingenting (Maxida Märak)

3/5

Maxida Märaks Lova ingenting blir lätt, luftig och sommarsvalkande i händerna på Melissa Horn. Artisten är en mästare på att leverera ett lågmält känslosvall – och hennes sköra röst lockar fram tårar runt hela bordet.

Recension: Så bra är tolkningarna i avsnitt två av Så mycket bättre

Bröderna Norén – Bo Diddley (Arvingarna)

3/5

Arvingarnas Melodifestivalen-låt döps om till Musiken är mitt liv, och blir en folky hyllning till artistskrået och yrkesmusikers slit för publikens lycka. Fin gest att de avslutar med att presentera det ständigt bortglömda husbandet, för att bevisa sin poäng.

Maxida Märak – Jag kommer hem igen till jul (Peter Jöback)

2/5

Maxida Märak är en underskattad hitmakare – det visar hon i Så mycket bättre. I sin högtidsbefriade tolkning av Jag kommer hem igen till jul (där "jul” blir ”slut”) hittar hon balans mellan hårda rap-verser och radiopoppiga refränger. Emellanåt gör hon det dock lite enkelt för sig, och låten känns dessutom onödigt kort.

Recension: Så låter tolkningarna i avsnitt 3 av Så mycket bättre

Andreas Mattsson – Känns som 05 (Cherrie)

4/5

Efter karriären i Popsicle har Andreas Mattsson verkat lite i skymundan, men blivit en av landets mest framgångsrika låtskrivare, där han skrivit låtar åt artister som Carola, Peter Jöback och Lisa Nilsson. När han själv ska stå i centrum som artist är det soft, självbiografiskt och naket, i en berättelse om hans 80-tal. Det är inte svårt att förstå hans framgångar som låtskrivare och producent.

Peter Jöback – Elvis, Einstein och jag (Thomas Stenström)

2/5

Allt Peter Jöback rör vid får en bombastisk ådra – det spelar ingen roll om det är en ballad av Melissa Horn eller en indiedänga av Thomas Stenström. Artistens version av revanschhungriga Elvis, Einstein och jag doftar millenieskiftespop och retro-Mello!

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina