Carolina Klüft är en av Sveriges mest framgångsrika friidrottare någonsin – redan som 21-åring vann hon OS-guld i sjukamp i Aten. Hon gjorde sig inte bara känd för sina idrottsprestationer, men också för att hon var skojfrisk och spexade framför kamerorna.

TV: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-os i Peking
1:38

Efter reklamen: TV: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-os i Peking

(1:38)

Slå på ljud

I dag lever hon ett lugnt liv med maken Patrik Klüft, som tidigare hette Kristiansen. Patrik var bäst i Sverige på stavhopp i början av 2000-talet, och de två träffades när de tillsammans representerade Sverige i tävlingar utomlands. Paret blev ihop i början av 00-talet och gifte sig 2007. Sedan dess har de fått tre döttrar tillsammans, som är födda 2014, 2017 och 2019.

För några år sedan valde paret att ta ett ovanligt beslut för familjen, och flytta ut till ett hus på landet, i Järvsö i Hälsingland.

– Jag är ju lite privat av mig så jag tycker att det är skönt att få vara i ett lugnare sammanhang nära naturen när jag är hemma. Jag uppskattar att få vara i fred, har Carolina Klüft berättat för Expressen.

Pontus Gårdingers nya liv efter uppehållet på tio år – avslöjar nu

Carolina Klüft behöver hämta energi på landet

Hon konstaterar att det är viktigt för henne att få egentid och lugn när hon har ett socialt krävande jobb som bland annat föreläsare.

– Det är inte det att jag gömmer mig, jag kan sitta för mig själv här i Stockholm också om jag vill. Det handlar mer om att jag vill ha kontrasterna, att delvis jobba i en väldigt intensiv miljö. Ta som när jag föreläser, det är mycket folk, det är mycket socialt. Sen kan jag åka hem till naturen och bara vara med familjen, stå och snickra, och njuta av lugnet, har hon sagt.

– Det kan man kanske inte tro men jag är en ganska introvert person. Jag hämtar mycket energi från att vara ensam, eller med mina närmaste. Ska jag vara ute bland folk då behöver jag också tid att ladda batterierna.

Friidrottaren Nadja lyckades bli mamma trots cellgifterna

Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
1:13

Efter reklamen: Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

(1:13)

Slå på ljud
Mest läst