Céline Dion har Stiff person syndrome.
Celine Dions stilresa genom åren
1:39

Efter reklamen: Celine Dions stilresa genom åren

(1:39)

Slå på ljud

Céline Dion har länge kämpat med hälsoproblem utan att veta vad det har varit. Nu har världsstjärnan fått diagnosen Stiff person syndrome, en autoimmun sjukdom.

I en video på Instagram berättar artisten att hon tvingas ställa in Europaturnén hon hade inbokad på grund av de svåra smärtorna. Céline Dion konstaterar att hon har dragit sig för att berätta om det här för fansen.

– Jag var inte redo att berätta tidigare. Men nu är jag redo, säger Céline Dion i videon som nu har publicerats på hennes Instagramkonto.

Artisten säger att hon har sett fram emot att se sina fans igen, och att hon är besviken över att ha tvingats ställa in turnén. I videon är Céline Dion märkbart rörd, och har svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Jag har haft hälsoproblem under en lång tid och det har varit jobbigt för mig att gå igenom det här och att prata om det, säger hon i videon.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Vad är Stiff person syndrome som Céline Dion drabbats av?

Den ovanliga autoimmuna sjukdomen Stiff person syndrome drabbar bara en på miljonen, och har flera smärtsamma symptom. Vanligt är att drabbas av muskelstelhet, muskelkramper och ofrivilliga ryckningar i kroppen.

Céline Dion berättar själv att hon drabbats av smärtsamma spasmer, men att hon fortfarande lär sig om sjukdomen och hur den påverkar henne.

– Nyligen blev jag diagnostiserad med den väldigt ovanliga sjukdomen stiff person syndrome, som påverkar en på miljonen. Medan vi fortfarande lär oss om den här ovanliga sjukdomen så vet vi nu att det är vad som har orsakat alla spasmer jag har haft, säger hon i videon på Instagram.

Céline Dions starka ord om psykisk hälsa: "Var snälla"

Céline Dion, som är känd för sin otroliga röst, har också fått svårare att sjunga på grund av Stiff person syndrome.

– Tyvärr påverkar dessa spasmer varje aspekt av mitt liv och orsakar ibland svårigheter när jag går och tillåter mig inte att använda mina stämband till att sjunga så som jag brukade, säger Céline Dion, och fortsätter:

– Allt jag vet är att sjunga, det är vad jag har gjort i hela mitt liv och det jag älskar att göra mest. Jag saknar er så mycket. Jag saknar att se er alla från scenen och uppträda för er. Jag ger alltid 100 procent när jag har en show men mitt tillstånd låter mig inte ge det till er nu.

Céline Dions hopp – vill bli stark igen

Nu omges My heart will go on-artisten av läkare som ska hjälpa henne, och hon hoppas kunna återhämta sig från sjukdomen.

– Jag har ett team med jättebra läkare som försöker hjälpa mig att bli bättre och mina barn stöttar mig och ger mig hopp. Jag jobbar hårt för att bygga tillbaka min styrka, säger Céline Dion.

Mest läst