Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Charlotte Kalla har blivit mamma – berättar om lyckan

19 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografTt
Charlotte Kalla har blivit mamma till sitt första barn. På Instagram skriver hon om babylyckan.
Annons

”Välkommen till världen! 230715 fångade du våra ♥️ Familjen mår bra och vi känner så fantastiskt mycket kärlek för dig!”

Orden är Charlotte Kallas. Skrivna till sin nya baby, på Instagram. På fotot syns mamma Charlotte hålla i ett par små babyfötter, formade som ett hjärta. Pojkvännen Fredrik Karström är taggad i bilden. Nu strömmar lyckönskningarna in, i kommentarsfältet.

”Men alltså woooow! Massor med grattis!”, skriver längdskidåkaren Ebba Andersson.

”Va härligt allt gått bra. Stort stort GRATTIS!!!”, hälsar programledaren Kristin Kaspersen

Våren 2022 meddelade längdskidlegenden att karriären är över. Blott ett år senare avslöjade hon att hon skulle bli mamma.

”Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar!”, skrev hon när hon gjorde det hela offentligt.

Annons

Att bli mamma är inget hon tagit för givet, har hon berättat i intervjuer.

– För mig var det inte självklart att det skulle gå, eftersom jag har haft oregelbunden mens under skidkarriären.

Har dansat gravid

Under våren 2023 har svenska folket kunna följa Charlotte graviditet då hon medverkat i Let's Dance. Vecka för vecka har tittarna sett gravidmagen växa.

– Jag har mått bra fram till nu och jag hoppas det fortsätter att gå bra och inte finns något vi behöver ta hänsyn till. Det har funnits krav från mitt medicinska team runtomkring mig att undvika risk för trauman mot magen och att det inte blir några äventyrliga lyft, vi får utmana på andra sätt. Men det är jättesvårt för läkarna att säga hur jag kommer att må framöver i graviditeten. Alla sådana resor är unika. Vi får bara vara öppna för att jag är duktig på att kommunicera hur jag känner, om jag känner att det inte är bra, har Charlotte Kalla sagt, i samband med tävlingen – om att dansa gravid.

Annons