Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Charlotte Kalla väntar sitt första barn med kärleken Fredrik: ”Efterlängtat”

24 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografPontus Orre/Aftonbladet
Charlotte Kalla väntar barn
Skidlegendaren Charlotte Kalla la en framgångsrik karriär på hyllan förra året.
Men nu står hon inför sitt livs största förändring – hon ska nämligen bli mamma!
Annons
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

Charlotte Kalla är en av Sveriges största idrottsstjärnor genom tiderna. Under karriären har hon vunnit tre OS-guld, tre VM-guld och tilldelades även Jerringpriset efter bragden som första svenska skidåkaren att vinna Tour de ski.

I en intervju med DN från 2019 berättade Kalla att hon drömmer om att få bli mamma, men att hon känner en oro för att det kan bli svårt att bli gravid med tanke på hur hårt hon har pressat sin kropp för att nå framgångarna i skidspåren.

– Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här – men det är vanligare än man tror, sa hon då.

Men den 24 februari delade hon med sig av glädjebeskedet – hon och kärleken Fredrik Karström väntar barn tillsammans!

Annons

Charlotte Kallas partner Fredrik Karström

Det var i november 2019 som Charlotte Kalla, för första gången, berättade offentligt om kärleken till Fredrik Karström.

– Det är inget vi smyger med utan vi visar oss öppet på stan, det har vi gjort från första början, sa hon då i intervjun med DN.

Kort därefter lät hon meddela att relationen blomstrade, men att hon inte ville kommentera privatlivet ytterligare.

Våren 2022 berättade Kalla att hon lägger skidorna på hyllan, i alla fall bildligt talat. Hon hade givit sig själv fram till den 20 mars att bestämma sig för om hon skulle fortsätta den aktiva karriären eller ej. Beslutet blev att sluta tävla.

I samband med att hon berättade om beslutet lät hon också meddela att kärleken Fredriks stöd hade varit viktigt för henne under den tuffa processen.

Men det förstås, sluta tävla gör hon ju inte helt och hållet. Våren 2023 är hon en av flera kända svenska profiler som ställer upp i underhållningsprogrammet Let's dance.

Charlotte Kalla väntar barn tillsammans med sambon Fredrik Karström, här på Idrottsgalan tidigare i år.
Charlotte Kalla och sambon Fredrik Karström på Idrottsgalan tidigare i år.

Så avslöjade Charlotte Kalla att hon är gravid

För två år sedan slog Kalla och kärleken till på ett nytt hus i Sundsvall, och fredagen den 24 februari står det klart att de boende i huset snart utökas med ett nytt litet liv.

Annons

På Instagram låter skidstjärnan nämligen meddela att hon är gravid.

”Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar!”, skriver hon intill en gullig ultraljudsbild. Hon fortsätter:

”Vi är glada, förväntansfulla och lyckliga även om det fortfarande känns väldigt overkligt! Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva!”

Då får Charlotte Kalla barn

Charlotte Kallas glädjebesked innebär att hon och Fredrik Karström snart kommer bli föräldrar. Enligt Kallas Instagram-post beräknas de få barn sommaren 2023. Något närmare än så vill hon inte avslöja.

Avslutningsvis låter hon meddela att hon mått bra under hela graviditeten så här långt och att hon är glad att kunna dela med sig av gravidbeskedet, som hon refererar till som ”hemlisen”. Stort grattis Charlotte och Fredrik!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons