Charlotte Kalla väntar barn
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär
0:39

Efter reklamen: Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

(0:39)

Slå på ljud

Charlotte Kalla är en av Sveriges största idrottsstjärnor genom tiderna. Under karriären har hon vunnit tre OS-guld, tre VM-guld och tilldelades även Jerringpriset efter bragden som första svenska skidåkaren att vinna Tour de ski.

I en intervju med DN från 2019 berättade Kalla att hon drömmer om att få bli mamma, men att hon känner en oro för att det kan bli svårt att bli gravid med tanke på hur hårt hon har pressat sin kropp för att nå framgångarna i skidspåren.

– Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här – men det är vanligare än man tror, sa hon då.

Men den 24 februari delade hon med sig av glädjebeskedet – hon och kärleken Fredrik Karström väntar barn tillsammans!

David Sundins liv som trebarnspappa – har barn med medieprofilen

Charlotte Kallas partner Fredrik Karström

Det var i november 2019 som Charlotte Kalla, för första gången, berättade offentligt om kärleken till Fredrik Karström.

– Det är inget vi smyger med utan vi visar oss öppet på stan, det har vi gjort från första början, sa hon då i intervjun med DN.

Kort därefter lät hon meddela att relationen blomstrade, men att hon inte ville kommentera privatlivet ytterligare.

Våren 2022 berättade Kalla att hon lägger skidorna på hyllan, i alla fall bildligt talat. Hon hade givit sig själv fram till den 20 mars att bestämma sig för om hon skulle fortsätta den aktiva karriären eller ej. Beslutet blev att sluta tävla.

I samband med att hon berättade om beslutet lät hon också meddela att kärleken Fredriks stöd hade varit viktigt för henne under den tuffa processen.

Men det förstås, sluta tävla gör hon ju inte helt och hållet. Våren 2023 är hon en av flera kända svenska profiler som ställer upp i underhållningsprogrammet Let's dance.

Charlotte Kalla väntar barn tillsammans med sambon Fredrik Karström, här på Idrottsgalan tidigare i år.

Charlotte Kalla och sambon Fredrik Karström på Idrottsgalan tidigare i år.

Karin Törnblom/TT

Per Morberg om relationen till hustrun – efter 40 år tillsammans

Så avslöjade Charlotte Kalla att hon är gravid

För två år sedan slog Kalla och kärleken till på ett nytt hus i Sundsvall, och fredagen den 24 februari står det klart att de boende i huset snart utökas med ett nytt litet liv.

På Instagram låter skidstjärnan nämligen meddela att hon är gravid.

De tävlar i Let's Dance 2023 - alla bekräftade deltagare

”Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar!”, skriver hon intill en gullig ultraljudsbild. Hon fortsätter:

”Vi är glada, förväntansfulla och lyckliga även om det fortfarande känns väldigt overkligt! Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva!”

Då får Charlotte Kalla barn

Charlotte Kallas glädjebesked innebär att hon och Fredrik Karström snart kommer bli föräldrar. Enligt Kallas Instagram-post beräknas de få barn sommaren 2023. Något närmare än så vill hon inte avslöja.

Avslutningsvis låter hon meddela att hon mått bra under hela graviditeten så här långt och att hon är glad att kunna dela med sig av gravidbeskedet, som hon refererar till som ”hemlisen”. Stort grattis Charlotte och Fredrik!

Mest läst