Charlotte Kalla
1:55

Efter reklamen: Charlotte Kalla

(1:55)

Slå på ljud

Med tre OS-guld, sex OS-silver och flera VM-guld är Charlotte Kalla en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare genom tiderna. Därför blev det en stor sorg för många skidentusiaster när hon valde att avsluta sin karriär i våras. Hon hade gett sig själv en deadline till den 20 mars – då skulle hon ha bestämt sig hur hon skulle göra med karriären. Den morgonen vaknade hon tidigt, tog sitt beslut och väckte sambon Fredrik för att berätta att hon slutar som skidåkare.

– Han var väldigt glad för min skull. Fredrik vet ju hur mycket jag grubblat och funderat fram och tillbaka, berättade Charlotte Kalla i Expressen senare.

Dominika Peczynski: Därför skilde jag mig från Anders Borg

Nu när hon lämnar karriären är Charlotte Kalla öppen med att hon är på en trygg plats i livet, där hon känner sig lugn och älskad. Den enormt framgångsrika karriären har också gett henne en så trygg ekonomi att hon egentligen inte skulle behöva jobba mer i livet – det är i alla fall verkligen ingen brådska att hitta ett nytt jobb.

Charlotte Kallas förhoppning att bli mamma

I stället är hon nu sugen på att bilda familj och få bli mamma. Men efter många år av slitsam träning och pinande av kroppen är stjärnan orolig för att hon kanske inte kan bli gravid, och är ödmjuk inför att det kan bli en lång resa för att bli mamma.

– Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här - men det är vanligare än man tror.

Utöver familjebildandet vill Charlotte hitta en ny karriär att ägna sin tid åt, nu när hon lagt av med skidåkningen. Men vad det blir får framtiden utvisa.

Kim Sulocki om att fylla 50 och kärlekslivet: ”Jag är supersingel”

– Jag vet faktiskt inte vad jag är sugen på att göra. Men vad det än blir kommer jag att gå ”all in”. Och få mina kickar på det sättet, säger Kalla i Expressen.

Mest läst