I finalen av Stjärnorna på slottet är det Charlotte Perrellis dag, och de andra stjärnorna bjuds på padel-match och lunch hemma hos Charlotte och maken Anders Jensen.

Charlotte Perrelli delar med sig av sin och makens svåra kamp för att få de två sönerna de har ihop, Adrian och Alvin. Perrelli drabbades nämligen av flera missfall på vägen, något hon varit öppen med tidigare.

Nu berättar hon drabbades av en så kallade missed abortion, eller spontanabort, där fostret dött i magen, bara dagar innan hon skulle tävla i Melodifestivalen 2017 med låten Mitt liv.

– Ett av tillfällena jag fick en missed abortion så hände det en månad, och på torsdagen skulle jag ska ner till Göteborg för att vara med i Melodifestivalen. Jag hade gjort skrapning tre dagar innan jag åkte ner, berättar Charlotte Perrelli i Stjärnorna på slottet.

Charlotte Perrelli hånades för sin vikt efter traumat

Eftersom kroppen hade börjat anpassa sig till en graviditet så var Perrelli lite rundare än vanligt – något hon genast hånades för på sociala medier.

– Jag var ganska rund, jag hade börjat lägga på mig, för jag hade gått lite längre den gången. Då fick jag ju kritik för att jag var för tjock, så klart. ”Kunde hon inte deffat ner sig när hon kommer tillbaka här, kunde hon inte vara lite snygg?”. Då och där så är man ju redan känslomässigt helt förstörd.

Sugen på att läsa mer om Charlotte? Här möter Femina sångerskan i en djup intervju.

Charlotte Perrellis berättelser väcker känslor

Shima Niavarani blir upprörd av Perrellis berättelse, och trycker på att det är ett patriarkalt problem.

– Det är också typiskt, för man duger aldrig riktigt som kvinna. Antingen är så man för obrydd, eller för snygg, för tjock, för smal. Man får aldrig vara en person som har talang eller ett driv, man ska alltid vara ett utseende, säger hon och får medhåll.

Charlotte Perrelli har dock överseende med hånen, och försöker tänka att de som är elaka inte förstår bättre.

– Man kan inte döma folk som inte vet. Man får ha större hjärta än man kanske kan, och bara tänka ”de förstår inte”.

Läs mer:

Jessica Andersson tvingad till operation – gesten från Charlotte Perrelli

Kritiken mot Charlotte Perrelli i Stjärnorna på slottet – slår tillbaka

Charlotte Perrellis son har vuxit upp – fina hyllningen till Angelo

Utvald läsning

Femina