Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Charlotte Perrelli om familjens stöd under Melodifestivalen 2021

16 feb, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Charlotte Perrelli i exklusiv intervju med Femina.
I en lång intervju med Femina berättar Charlotte Perrelli om nervositeten inför Melodifestivalen, om tomheten kring att familjen inte får närvara och om vändningen till att ens ställa sig på scenen igen!
Annons
Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisenBrand logo
Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisen

Den 20 februari kliver Charlotte Perreli upp på Melodifestivalen-scenen och drar av nya låten Still Young inför hela svenska folket. Och efter ett lugnare år rent arbetsmässigt på grund av pandemin, är schalgerdrottningen minst sagt taggad!

Juste, jag måste sula om mina skor!

Charlotte Perrelli

– Ja men gud, jag börjar ju bli nervös nu! Jag satt här i soffan och blev plötsligt väldigt nervös, det kommer ju bli så otroligt intensivt och så himla kul, berättar Charlotte Perrelli i en intervju med Femina.

Men trots att landets schlagerdrottning är rutinerad som få, finns det alltid en oro inför tävlingar och uppträdanden som dessa.

– Men det gör det alltid. Tänk om jag glömmer texten, eller tänk om jag missar något. Eller tänk om jag halkar! Juste, jag måste sula om mina skor, det får jag fixa i eftermiddag, förklarar hon samtidigt som hon slår fast att ”det är en jävla massa att fixa innan allt drar igång”.

Charlotte Perrelli om spektakulära scennumret

Scennumret kommer vara något alldeles spektakulärt, och inte riktigt något som vi är vana att se vår schlager-queen Perrelli i.

Annons

– På scen kommer vi jobba med siluetter! Och vi vill inte att det ska kännas såhär ”åh nu blir det ett schlagernummer”. Det ska kännas mer up to date, och fräscht och vi vill att folk ska känna ”att det där vill jag ha på mig!”. Såklart att det är schlager! Men det kommer vara mer catwalk, och inte så himla förutsägbart. Det kommer ju andas Mello, och det kommer kännas storslaget.

Charlotte Perrelli om klänningen hon ska bära på mello-scenen

Vi har ju tidigare sett Perrelli i otroliga utstyrslar, 2019 hade hon enorm kreation med ett 800 meter långt släp i hälarna. Men i år kommer hennes scenkläder andas samma känsla som resten av scennumret, alltså catwalk.

– Klänningen är från en stor designer, och den är lite asymmetrisk. Det var ju viktigt att jag skulle kunna gå och röra mig i klänningen, eftersom det är ju den här catwalken som är genomgående i numret. Så Tom Ford-klänningen den var för lång, jag kunde inte röra mig. Och mina kläder får ju inte ta över, så nu är det en kortare historia kan jag säga, så jag kan röra mig snyggt!

Annons

Familj får inte komma och heja på plats

Charlotte Perrelli som ställt upp i Mellon flera gånger, kommer nu känna en viss tomhet. Eftersom varken maken Anders Jensen eller barnen Adrian, Alvin, Angelo, Alessio, eller Izabella kommer kunna vara på plats då SVT har strikta corona-restriktioner under tävlingen.

– De får inte vara på plats. Så Anders och ungarna får sitta hemma i soffan och heja. Men det känns lite konstigt att inte ha dem med, märkligt att inte få dela det här med dem ju, säger hon.

Charlotte Perrelli om sönernas ändrade inställning

Men familjen får helt enkelt skicka kärlek från soffan, och något som Perrelli faktiskt kan ta med sig – är att hennes söner nu vänt vad gäller deras inställning till mammas val.

– Faktum är att det är lite såhär, jag har ju mina äldre barn, och de tycker faktiskt det här är lite bra. Och det är inte ofta jag får höra det, säger stolta Perrelli och menar att de äldre sönerna Angelo och Alessio gillar hennes schlager-dänga.

Annons

– Familjen är ju ens största kritiker, och senast sa de ”du måste ju vara dum i huvudet, inte en människa kommer rösta på dig!”. Det är ju så, av dem man älskar får man bara höra sanningen av, men nu känns det skönt i hjärtat att de tycker det här är bra.

Det hör alltså inte till vanligheten att de lite äldre ungarna diggar mamma Perrellis låtar, då de ofta säger att det som mamma gör är lite ”pinsamt”.

– Men detta gillar dem, den här genren är ju inget som de vanligtvis lyssnar på, så det här ger mig lite hopp om tillvaron. Kanske går jag vidare, om jag har tur och om stjärnorna står rätt. Och om alla röstar, tänk om alla tänker ”Hon är klar! Hon går vidare!” Och så kanske de röstar på någon annan eller inte alls... Det är nog min största rädsla, så jag hoppas nu att folk som tycker den är bra, ändå röstar.

Charlotte Perrelli: ”Jag har inte sjungit på ett år!”

Efter ett lugnt corona-år vad gäller jobb och sjungerier är Perrelli minst sagt taggad på att sjunga ut och äga scenen igen.

Annons

– Åh, jag har inte sjungit på ett år, det ska bli så roligt att få lite glamour in i livet igen. Ska bli så kul att visa upp den här låten som jag verkligen älskar. Jag har längtat så mycket! Jag vill UT med den här låten nu, för den är så bra!

Charlotte Perrelli ville aldrig ställa sig på Mello-scenen igen

I nya dokumentären Charlotte Perrelli - Året som förändrade allt, avslöjade artisten att hon aldrig ville ställa sig på Mello-scenen igen, men ändå står vi här.

– Det är ju så sjukt, att från att stå hemma i sitt kök och laga falukorv och att inte tycka det där är speciellt kul och inte vilja. Till att tre minuter senare, höra låten och bara vända som på en femöring. Det lilla var allt som behövdes, det kickade igång i hela kroppen och jag kan inte sätta ord på det. Det bara kändes i hela kroppen, så det finns inget som kan stoppa mig där. Jag vill göra den här låten, den passar mig som handen i handsken, jag älskar den!

Annons

”Låten är något jag vill ha med mig i min schlagerhistoria”

Perrelli förtydligar också att dängan Still young, är något som hon vill ha med sig i sin schlagerhistoria.

– Jag behövde ingen motivation! Förnuftet sa till mig tidigare, att jag inte skulle ge mig in i den här karusellen igen. Det handlar inte bara om att köra igenom en låt på scenen i tre minuter, utan det så så mycket mer arbete som krävs. Men efter att jag hörde den här panglåten var det bara helt självklart att ställa upp igen.

Charlotte Perrelli förklarar även att hon är på en bättre plats på det privata planet, att hon är trygg och lycklig i sin vardag, vilket gör att hon känner sig redo för att uppträda i en så pass stor show som Melodifestivalen är.

Så förbereder sig Charlotte Perrelli inför Mellon

Vad gäller Melodifestivalen-förberedelser, behöver veteranen få upp flåset för att orka ta i från tårna, eftersom låten är väldigt ”krävande sångmässigt”. Och inte bara det...

Annons

– Jag känner mig som tolv år igen! För jag står framför spegeln med mick och dansar, och repar lite som när man var liten, skrattar Charlotte Perrelli. Hon lyfter även fram att utsidan ska piffas till tusen:

– Man ska även klippa sig, färga håret. Och testa olika kläd-uppsättningar, fixa naglarna. En massa ytliga grejer som ska fixas liksom, det är en del av uppladdningen. Det ska bli så kul, man har ju inte hållit på med detta på ett år! Så det ska bli så kul, säger Charlotte Perrelli och tillägger:

– Nu känner man verkligen: ”Shit, vilket roligt jobb jag har!”

Så tänker Charlotte Perrelli om konkurrensen

Vad gäller de andra artisterna och deras bidrag i tävlingen, känner Charlotte Perrelli sig såklart lite osäker på hur resultatet kan komma att bli. Och vem som är hennes största konkurrent kan hon inte svara på.

– Om man ska kolla lite på sådana här betting-listor på nätet, de brukar ju ha lite koll... Då ligger jag ju i varje fall med i topp-fem tillsammans med Danny Saucedo, Tusse, sen jag då, sedan The Mamas och Dotter. Men det kan ju gå lite olika ändå, när jag vann med Hero så låg jag fyra, men jag kammade ju hem allt då, säger Charlotte Perrelli och menar lite olika bettingsidor som räknat ut oddsen.

Sedan poängterar Charlotte Perrelli verkligen att hon inte har en aning om hur det kommer gå, men att hon såklart hoppas på en finalplats.

– Jag ber till gud om en finalplats, och vem tar hem det det finns ju massor som är så bra i år. Och varför skulle det vara jag, det kommer bli tufft.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons