Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Charlotte Perrelli om skillnaden mellan att få barn som 30 och 40+

28 okt, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
femina-charlotte-perrelli
Hon fick äldsta barnet som 30-åring, och yngsta som 44-åring.
Charlotte Perrelli berättar nu om skillnaden i att bli mamma då – och nu.
”Helvete vad många ungar!”, gör fyrabarnsmamman klart.
Annons
TV: Charlotte Perrellis stilresa från -94 till idagBrand logo
TV: Charlotte Perrellis stilresa från -94 till idag

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, 47, har gått och blivit mamma i två omgångar. Hennes äldsta söner Angelo och Alessio (som hon har med exmaken Nicola Perrelli) föddes 2004 respektive 2005, och de två yngre i skaran Adrian och Alvin (som hon har med sin nuvarande make Anders Jensen) kom till jorden 2013 och 2018.

Perrellis ord om att bli mamma som 30 och som 40-plus

I en intervju med tidningen Mama har hon tidigare reflekterat över skillnaden på att bli mamma nu och då – när det skiljer 14 år mellan yngsta och äldsta barnet. Charlotte Perrelli gör klart att skillnaden inte är så stor, för hon har alltid varit ”cool”.

Annons

– Jag sa det själv när Alvin kom, att man kanske blir coolare med fjärde barnet. Men då fick jag höra: ’Men Charlotte, du har ju varit cool med alla fyra barnen’. Och det kanske är sant. Jag har nog aldrig varit hispig eller stressad när det kommer till barn, förklarade hon i intervjun 2019.

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen med barnen Adrian, Alvin och Alessio på biopremiär förra året (storkillen Angelo fick stanna hemma).

”Helvete vad många ungar!”

Charlotte Perrelli fortsatte förklara i magasinet:

– Man säger att det blir enklare och att man blir en mer avslappnad mamma med tiden. Men jag tror att jag har varit det från första stund. Kanske för att jag inte har någon direkt läggning för att bli stressad. Men jag tycker också så mycket om barn.

Annons

– Det kan hända att jag kommer ner till köket en lördagsmorgon och tänker: ’Helvete vad många ungar!’. Numera fyra egna barn och så allas kompisar. Men ljudet av barn som leker, skrattar och små fötter som klapprar mot golvet – det kanske är rörigt, men jag gillar det, fortsatte hon.

Perrelli: ”Var känslomässigt förstörd”

Charlotte Perrellis resa till en barnaskara om fyra var tuff och kantades av flera, flera missfall innan minstingen Alvin föddes, vilket hon pratat öppet om vid flera tillfällen. Tidigare i år berättade hon en hjärtskärande händelse som inträffade i samband med ett av missfallen. Bara dagar efter skulle hon ställa upp och tävla i Melodifestivalen – och efteråt kritiserades hon hårt för att hon var för tjock.

Annons

– Jag var ganska rund, jag hade börjat lägga på mig, för jag hade gått lite längre den gången. Då fick jag ju kritik för att jag var för tjock, så klart. ”Kunde hon inte deffat ner sig när hon kommer tillbaka här, kunde hon inte vara lite snygg?”. Då och där så är man ju redan känslomässigt helt förstörd, berättade hon i Stjärnorna på Slottet i början av året samtidigt som hon gjorde klart att hon hade överseende med de elaka hånen.

– Man kan inte döma folk som inte vet. Man får ha större hjärta än man kanske kan, och bara tänka ”de förstår inte”.

Anders Jensen och Charlotte Perrelli anländer uppklädda till tänderna till premiären av nya James Bondfilmen No Time to Die på biograf Rigoletto i Stockholm.
Annons
Se också: 5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte visste
Annons