I Charlotte Perrellis nya dokumentär Charlotte Perrelli: Året som ändrade allt på Discovery+ får tittarna följa artisten och hennes familj under coronapandemin.

Precis som många andra i musik- och underhållningsbranschen fick Charlotte Perrelli lägga om hela sitt liv på grund av pandemin – alla planerade konserter, evenemang och åtaganden ställdes in eller sköts på framtiden, och det gällde att hitta nya sätt att fördriva tiden och få in pengar.

Perrelli valde att lägga mer tid på sin klädkollektion i stället, när musiken var satt på vänt.

Tillsammans med maken Anders Jensen har Perrelli och familjen ett lyxigt hus i Åre, dit familjen ofta åker för att slappna av och åka skidor. I dokumentären får man se familjen göra olika aktiviteter tillsammans, och artisten menar att barnen står i fokus.

– Vi är väldigt mycket med barnen och gör mycket med dem, de upptar ju vår tid. Det är barn och det är jobb, säger Charlotte Perrelli i dokumentären.

Charlotte Perrellis beslut för sonens hälsa – lämna stan

När corona slog till ordentligt valde Perrelli och Jensen att åka upp till huset med hela familjen – av hälsoskäl. Ett av barnen har nämligen problem med sin lungkapacitet, vilket kan göra det ännu farligare att få corona.

– Den första perioden satte vi oss i karantän i Åre. Lite grann på grund utav att ett av barnen har problem med lungkapaciteten. Vilken gjorde att vi kände att det inte skulle vara bra om han får det, säger Charlotte Perrelli i Charlotte Perrelli: Året som ändrade allt.

Hon berättar om hur beslutet att spendera tid i Åre gjorde att hon helt plötsligt var lärare åt sina barn som studerade på distans.

– Där uppe satt vi då väldigt isolerade. Högstadiet stängde och de började plugga på distans. Det var jättemycket arbete där. Jag kände ett tag att "herregud nu har jag blivit mattant och lärare". Hela dagarna blev det superrörigt, säger hon.

Läs mer:

Charlotte Perrelli hånades för sitt utseende efter tragedin

12 tuffa frågor till Charlotte Perrelli – om karriär, kärlek och skönhet

Jessica Andersson tvingad till operation – gesten från Charlotte Perrelli

Utvald läsning

Femina