Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Chers stora sorg efter plötsliga dödsfallet: ”Mamma är borta”

12 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografSipa press/TT
Skådespelaren Georgia Holt har gått bort vid 96 års ålder.
Nu berättar världskända dottern Cher om sorgen.
”Mamma är borta”, skriver hon på Twitter.
Annons
Chers stilresa genom tidernaBrand logo
Chers stilresa genom tiderna

Det var inte länge sedan som den 76-åriga artisten Cher bekräftade relationen med den 40 år yngre musikproducenten Alexander Edwards.

Efter en kort tid intensiva romansrykten berättade världsstjärnan att hennes nya kärlek ”behandlar henne som en drottning” i ett hyllande inlägg på sociala medier.

Men mitt i kärlekslyckan avslöjar hon nu en stor sorg. Hon har nämligen förlorat sin mor Georgia Holt, som lämnat jordelivet efter en tids sjukdom.

”Mamma är borta”, skriver hon på Twitter söndag morgon den 11 december.

Georgia Holts karriär som artist och skådespelare

Georgia Holt gjorde, precis som dottern, karriär som både artist och skådespelare. Hon föddes i den amerikanska delstaten Arkansas och flyttade till Los Angeles för att prova lyckan.

Annons

Hon fick flera roller i både filmer och ikoniska tv-serier så som Watch the Birdie och I Love Lucy. Musikkarriären skulle dock låta sig dröjas. Hennes första album Honky Tonk Woman, som spelades in redan på 80-talet, släpptes inte förrän år 2013.

Skådespelarna Georgia Holt och Jane Curtin ur ett avsnitt av komdeiserien I love Lucy från 50-talet.
Skådespelarna Georgia Holt och Jane Curtin ur ett avsnitt av komdeiserien I love Lucy från 50-talet.

Cher har tidigare berättat att hon lärde sig mycket om livet och om kärlek från hennes mor.

– Hon gav aldrig mig eller min syster några råd eftersom hon, helt riktigt, visste att vi inte skulle lyssna. I stället lärde vi oss om livets stora frågor genom att lyssna och prata med henne, om hennes framgångar och henens misstag, berättade Cher för tidningen People år 2013.

Hon berättade vidare:

– Jag gjorde några grejer, som att rymma hemifrån när jag var 11 år. Jag hoppade på ett tåg med några kompisar. Jag var helt enkelt väldigt äventyrlig... men aldrig respektlös. Det hade hon aldrig tolererat.

Annons

I samma intervju avslöjade hon också sprickan i relationen till modern, som inte såg med blida ögon på dotterns relation med första maken, Sonny Bono.

– Jag hade lite gnissel med henne på grund av Sonny, men det kom hon snabbt över.

Chers stora sorg – efter plötsliga dödsfallet

Den senaste tiden har Holt kämpat med en del hälsobesvär och söndagsmorgonen den 11 december meddelade dottern Cher att denne nu tagit sitt sista andetag i livet.

Orden ”Mamma är borta” följt av en ledsen emoji ligger högst upp i artistens feed på plattformen Twitter. Fansen kondoleanser strömmade snabbt in i kommentarsfältet under inlägget.

Cher hade, tre månader tidigare, öppnat upp om mamma Georgias lunginflammation som då hade resulterat i en längre sjukhusvistelse.

”Ledsen att jag har varit frånvarande. Mamma har varit sjuk till och från. Hon har precis fått lämna sjukhuset. Hon hade lunginflammation”, lät hon meddela då.

Alltjämt lät det som att hennes mor var på bättringsvägen från lunginflammationen, men fler krämpor har smärtat henne de senaste åren.

Under den tredje adventshelgen flög hon alltså till himlen, vid 96 års ålder. Vi beklagar sorgen!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons