Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kate Winslets återbruk på röda mattan – se bilderna här

09 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografMatt Baron/REX
År 2020 berättade Kate Winslet att hon tagit ett beslut att börja återanvända tidigare röda mattan-looks.
Ett löfte som hon nu satt till verket – se hur stjärnan återbrukar den fantastiska klänningen på röda mattan!
Annons
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter TitanicBrand logo
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter Titanic

Hollywoodskådespelaren Kate Winslet är aktuell i den uppmärksammade uppföljaren till James Cameron film Avatar från 2009.

På den galaglammiga röda mattan inför premiären lyste Winslet i en grå halterneckklänning med broderat liv och en rufsig håruppsättning.

Klänningen har stjärnan burit tidigare på en annan premiär – sju år tidigare!

Kate Winslets återbruk på röda mattan – se bilderna här

Under onsdagskvällen var det äntligen dags för den efterlängtade världspremiären av den nya filmen om det blåhyade folket från Pandora: Avatar: The Way of the Water.

Annons

Kate Winslet dök upp röda mattan iklädd en ärmlös och ankellång klänning i sober grå färg. Det iögonfallande livet broderat i glimmande stenar. Håret var uppsatt och öronen klädda i ett par diamantörhängen. Men det är inte första gången vi ser henne visa upp den eleganta looken.

Kate Winslet 2022.
Titanic-skådespelaren bar en fantastik ”reprisklänning” på världspremiären av Avatar-uppföljaren.

Kate bar klänningen redan för sju år sedan, på Toronto International Film Festival, vid premiären av filmen The Dressmaker, i vilken hon spelar huvudrollen.

Även vid detta tillfälle lät hon klänningen, som är designad av Badgley Mischka, komma till sin rätt genom att bära håret i en lätt lockig uppsättning och matcha med ett par skimrande örhängen.

Annons
Kate Winslet 2015.
År 2015 strålade Winslet i den underbara designerklänningen på röda mattan, för första gången.

Därför väljer Kate Winslet reprisklänningar – det som fick henne att tänka om helt

Det finns en anledning bakom Kates beslut att återbruka den fantastiska Badgley Mischka-klänningen på röda mattan.

År 2020, under brinnande global coronapandemi, fick skådiseliten marknadsföra sina filmroller på distans och ofta från deras egna hem. Något som Kate tidigare har berättat passade henne utmärkt.

– Det har alltid smärtat mig, pengarna som slösas under dessa kolossala och häftiga event: journalister, skådespelare och glam squads som ska flygas över hela jordklotet. Varför i hela friden är något av det viktigt egentligen?, förklarade hon för modemagasinet Vanity Fair i en intervju från år 2020.

Annons
Kate Winslet 2022 vs 2015.
Fr.v. Kate Winslet på premiären av Avatar: The Way of the Water år 2022, Kate Winslet på premiären av The Dressmaker år 2015.
Se också: Ikoniska looks från Golden Globe genom årenBrand logo
Se också: Ikoniska looks från Golden Globe genom åren
Annons

Upplevelsen under pandemin gav skådespelaren, precis som så många andra, ett nytt perspektiv. Något som hon berättade om vidare för tidningen.

– Klänningarna, stressen, klädprovning... Det är så extremt stressigt... Jag tycker inte om att trycka in min frustrerade ”mamma på föräldrakvällen på barnens skola”-kropp in i någon slumpmässig galaklänning som jag aldrig kommer att bära igen, säger hon och fortsätter:

– Pengarna som slösas och timmarna som personalen lägger på dessa evenemang fick mig att... De talangfulla kreatörerna som skapar dessa klänningar är helt otroliga, men att ta fram något så vackert för att de bara ska synas en enda gång... Jag beslutade mig för att börja med att återbruka och bära reprisklänningar. De måste nog sys ut en aning, men så är det.

Sagt och gjort, på världspremiären av den nya Avatar-filmen levde Winslet alltså upp till löftet från 2020. Det ska bli spännande att se vilka fler deja vu-tillfällen hon bjuder på i framtiden. Har du någon personlig favorit bland stjärnans repertoar?

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons