I en av årets hittills mest efterlängtade intervjuer berättar Chris O’Neill om hur det är att vara gift med en prinsessa.

– Jag har ju träffat kvinnan i mitt liv, kvinnan jag älskar. Men det är klart att det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa. Givetvis har det komplicerat mitt liv, av uppenbara skäl, berättar han för tidningen enligt Expressen.

Foto: Sanna Dahlén/King

I marsnumret av King presenteras O’Neill som ”Kungahusets bäst bevarade hemlighet”, något som speglas i hans personlighet.

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det, berättar O’Neill för Kings Niklas Natt och Dag.

Innan Chris fick sin Madeleine satt han ned med kungen och drottningen, och avstod från att bli tilldelad en prinstitel. Det var viktigare för honom att på heltid satsa på sin affärsverksamhet. Chris far Paul O’Neill var även han verksam inom finansvärlden, och Chris menar i interjvun att hans far var väldigt sträng, och tillät aldrig Chris att ligga på latsidan. Madeleine behöll som bekant sin prinsesstitel, vilket innebar en del utmaningar för paret.

– Framförallt när vi bodde i New York var det inte det lättaste. Därav flytten till London, som dels hade med mitt jobb att göra, men som minst lika mycket motiverades av att Madeleine kunde vara närmare Sverige, säger Chris.

Foto: Sanna Dahlén/King

När Chris var tretton år gammal började han arbeta om somrarna, och skulle göra det i många år framöver. Enligt Expressen berättar Chris O’Neill att han arbetat på byggen, inom hantverk, som hjälpreda på golfbanor, skrubbat toaletter och städat badrum. Han jobbade även på en golfbana i Florida som fadern Paul investerat i, där han var alltiallo.

I intervjun passade också Chris O’Neill på att en gång för alla slå hål på ryktena om att Madeleine inte jobbar tillräckligt.

– Det händer att jag läser i media och reagerar på insinuationer om att hon inte riktigt gör det hon ska som prinsessa, och blir upprörd å hennes vägnar. Hon väljer ibland med flit att inte stoltsera med sin prinsesstitel i det hon gör, vilket får till följd att mycket av hennes arbete kan ske bakom kulisserna, vilket i sin tur innebär att pressen sällan uppmärksammar det. Och varför skulle de? Hon har ju ansträngt sig just för att slippa den uppvaktningen, menar Chris.

Intervjun med Chris O’Neill i nummer 3 av tidningen King löper över tolv sidor, och finns i butik från och med den 15 februari.

Foto: IBL