Christina Applegate

TT

Christina Applegate, 50, slog igenom stort som Kelly Bundy i sitcommen Våra värsta år. Därefter gick hon vidare med egna komediserien Jesse, filmen Snygg, sexig och singel och klassikern Anchorman.

5 saker du vill veta om Christina Applegate
1:08

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Christina Applegate

(1:08)

Slå på ljud

Nu senast har hon synts i Dead to me. Förra året kom nyheten om att inspelningen av serien pausats på grund av att Christina Applegate drabbats av MS.

”Hej, kompisar. För några månader sedan blev jag diagnostiserad med MS. Det har varit en märklig resa. Men jag har blivit så stöttad av folk som jag känner och som också har den här sjukdomen. Det har varit en jobbig väg. Men som vi alla vet, vägen fortsätter. Så länge ingen skitstövel blockerar den”, skrev skådisen på Twitter den sommaren, och tillade:

”Som en av mina vänner med MS sa: ‘vi vaknar upp och vidtar de åtgärder som behövs’. Och det är vad jag gör. Så nu ber jag om att få vara ifred medan jag går igenom det här”.

Nya livet – med käpp

Nu har det gått lite mer än ett år sedan hon berättade om sjukdomen för första gången, och på sociala medier ger hon en uppdatering om läget.

”Jag har snart en väldigt viktig ceremoni. Det kommer att vara första gången sedan jag fick diagnosen MS. Käppar är numera en del av mitt nya normala”, skriver hon till en bild på ett gäng snygga käppar.

Kikki tog tandproblemet i egna händer – använde en nagelfil

Applegate om sin sjukdom: ”Jag är förbannad”

I en intervju med New York Times berättar hon också om att hon gått upp 18 kilo och att hon har svårt att gå just utan käpp. Hon pratar också om beslutet att återuppta inspelningen av Dead to me.

– Jag hade en skyldighet att göra det. Det kändes som att universum försökte säga ”vi kan sätta punkt genom att klippa ihop några avsnitt, vi behöver inte avsluta det”. Men jag sade, ”nej, det här ska vi ska göra, men på mina villkor”, säger hon i intervjun.

Björn Ulvaeus kärlekssemester med Christina: ”Lycklig”

I fem månader stängdes inspelningarna ner, och under den tiden påbörjade Christina Applegate sin behandling.

– Det fanns en känsla av ”vi ser till så att hon får medicin så att hon blir bättre”. Med det finns inget ”bättre”, säger skådisen, men menar att pausen ändå gav henne en möjlighet att processa det hon kallar för förlusten av sitt liv.

– Men det är inte som att jag kom ut på andra sidan av det, och ba ”woohoo, jag är okej”. Jag kommer aldrig att acceptera det här. Jag är förbannad.

7 stjärnor som lever med psoriasis
1:07

Efter reklamen: 7 stjärnor som lever med psoriasis

(1:07)

Slå på ljud
Mest läst