Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kikki tog tandproblemet i egna händer – använde en nagelfil

01 nov, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT
Den folkkära dansbandsprofilen Kikki Danielsson genomförde i helgen ett uppmärksammat ingrepp.
Hon slipade nämligen ner en tand – med en nagelfil!
Annons
Så träffades Dr Mikael och Lotta EngbergBrand logo
Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

Artisten Kikki Danielsson har tagit sig an många spännande utmaningar i livet, med en orädd målmedvetenhet.

Nu har hon bevisat att även munhälsan är något hon tar sig an med mycket mod.

”Tja, nöden har ibland ingen lag”, skriver hon i ett inlägg på Instagram där hon visar hur hon tacklat ett hälsoproblem på helt egen hand.

Kikki Danielssons ärliga ord om hälsan: ”Jag drack för att stå ut”

Den 70-åriga artisten har under livet tampats med en del hälsobekymmer. Inte minst problematik kring alkohol, som hon använde som självmedicinering i äktenskapet med Kjell Roos. Ett beteende som bottnade i starka känslor från barndomen, när hennes föräldrar skilde sig.

År 2017 gästade hon Kristoffer Triumfs podcast Värvet och berättade om kampen, samt glädjen över att äntligen känna att hon har kontroll över sitt eget liv.

Annons

– Jag drack för att stå ut. Jag ville inte att mina barn skulle bli skilsmässobarn och jag var beredd att offra mig själv. Han var ju inte stygg, men jag hade tappat mina känslor. Det kunde ju inte jag rå för, men jag skämdes och förbannade mig själv också. Varför kunde jag inte få något att hålla? Ett halvår brukar vara min gräns, och har alltid varit. Och det gick ju inte heller, även om det höll i sig länge. Men det kunde ju ha slutat i katastrof naturligtvis, berättade Kikki ärligt då.

Se också: Hollywoodkändisarna som gift sig 2022 – se bilderna härBrand logo
Se också: Hollywoodkändisarna som gift sig 2022 – se bilderna här

Kikki Danielsson hanterade smärtan på okonventionellt sätt

I dag mår Kikki bra, men åldern tar ibland ut sin rätt och artisten tampas ibland med små åkommor. Det är dock något som hon (bevisligen!) tar med en klackspark.

Annons

”Tänk att det alltid ska vara nåt med mig. Har sedan i februari haft ett sår i ena kinden, och har inte lyckats klura ut orsaken”, skriver hon skämtsamt i ett inlägg på Instagram som publicerades i söndags.

Samma dag skulle stjärnan stå på en konsertscen och värken i munnen blev ett alldeles för stort huvudbry för att Kikki skulle kunna vänta med att undersöka saken. Sagt och gjort, hon hittade till slut orsaken.

”En undertand har vittrat sönder och lämnat en sylvass tandborste som skavt så länge”, förklarar hon och fortsätter med den delen av historien som nu skapat rubriker i landet. Hon bestämde sig nämligen för att även åtgärda problemet på egen hand.

”Nu blev det jakt efter slippapper eller nagelfil!! Nagelfil hittades och jag började slipa. Åka runt i Enköping å leta nån tandläkare en lördagseftermiddag var ingen idé att tänka på”, skriver Kikki.

Hon avslutar inlägget med att berätta att ingreppet med nagelfilen var så pass lyckat att hon strax därpå kunde genomföra konserten utan smärta i kinden.

Dessutom bjussade hon följarna på en bild där hon dokumenterat ingreppet med nagelfilen. Se det här nedan:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons