Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Christina Applegates nya sjukdomsbesked – har MS

11 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Christina Applegate har drabbats av ms.
Skådespelaren Christina Applegate har diagnostiserats med multipel skleros, MS.
Det berättar hon själv om på sociala medier.
Annons
TV: Se 5 saker du vill veta om Christina ApplegateBrand logo
TV: Se 5 saker du vill veta om Christina Applegate

Christina Applegate slog igenom med dunder och brak som Kelly Bundy i 80- och 90-talskomedin Våra värsta år. Därefter gick karriären vidare med sitcommen Jesse där hon spelade huvudrollen, filmen Snygg, sexig och singel som kom ut 2002 och Will Ferrell-komedin Anchorman.

Nu är hon aktuell med Netflix-serien Dead to me som handlar om två änkor som går i terapi för att bearbeta sorgen efter att deras män gått bort. Serien i sig har fått ljummen kritik, men Christina Applegate och skådespelarkollegan Linda Cardellini, som tidigare var med i kultklassikern Nollor och nördar, har hyllats.

Annons

Christina Applegates egna ord om sjukdomen

Applegate har också nominerats till en rad priser och utmärkelser för sin insats som Jen Harding.

Nu har inspelningarna av den tredje säsongen pausats tillfälligt. Christina Applegate fick för ett tag sedan nämligen veta att hon drabbats av multipel skleros, MS. Det berättar hon om på Twitter.

”Hej, kompisar. För några månader sedan blev jag diagnostiserad med MS. Det har varit en märklig resa. Men jag har blivit så stöttad av folk som jag känner och som också har den här sjukdomen. Det har varit en jobbig väg. Men som vi alla vet, vägen fortsätter. Så länge ingen skitstövel blockerar den”, skriver hon.

Överlevde bröstcancer

Christina Applegate fortsätter:

Annons

”Som en av mina vänner med MS sa: ‘vi vaknar upp och tar vidtar de åtgärder som anges’. Och det är vad jag gör. Så nu ber jag om integritet när jag går igenom det här”, skriver hon och tackar på förhand.

2008 drabbades Christina Applegate av bröstcancer och genomgick en dubbel mastektomi. Tack vare att det upptäcktes så tidigt var cancern aldrig livshotande.

2017 valde skådespelaren att operera bort sina äggstockar och äggledare för att inte riskera att drabbas av äggstockscancer. Hennes familj har nämligen en historia av det. Bland annat gick Christina Applegates kusin bort i just äggstockscancer 2008 och hennes mamma har tidigare drabbats av bröstcancer.

TV: Se 7 oväntade kändispar genom tidernaBrand logo
TV: Se 7 oväntade kändispar genom tiderna
Annons