christina schollin
TV: 5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste
1:03

Efter reklamen: TV: 5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste

(1:03)

Slå på ljud

Christina Schollin filmdebuterade i Swing it, fröken år 1956. Då var hon 19 år och gick fortfarande på teaterskola. Två år senare kom hon in på Dramatens elevskola där hon också fick anställning och spelade i föreställningar som Köpmannen i Venedig och Rötter. Christina har även en imponerande skådespelarkarriär på Stockholms privatteatrar i ryggen; Scalateatern, Chinateatern och Vasan, för att nämna några.

På senare år har Christina även gått och blivit en stor realitystjärna. Som mamma till Pernilla Wahlgren och mormor till syskonen Ingrosso, charmar hon Wahlgrens Värld-publiken.

Nu är det dock dags för Christina Schollin att återvända till sina rötter – för första gången på 25 år ska hon åter inta Dramaten-scenen, rapporterar Aftonbladet.

Svenska kändisarnas bästa modeögonblick på 60-talet

Christina Schollin som drottning i Shakespeares Macbeth

Det är i en intervju med tidningen som Christina berättar nyheten om att hon i februari 2022 gör comeback på nationalscenen med rollen som drottning i en nyskriven version av Shakespeares Macbeth.

– Det känns jätteroligt, men det ingick inte i mina planer överhuvudtaget att jag skulle stå på en scen igen. Jag planerade istället för en lugn och skön vår, säger Christina och berättar att hon och maken Hans Wahlgren håller på att bygga en pool ”för barn och barnbarn” vid sitt hus i spanska Nerja som paret haft i över tjugo års tid.

– Där hade jag tänkt sitta på ålderns höst och ha det lugnt och skönt, säger hon vidare.

pernilla wahlgren, bianca ingrosso, christina schollin

Christina Schollin med dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnet Bianca Ingrosso.

Men ja, Dramaten ringde, och vem är väl Christina att tacka ned till en roll.

– När jag läste manuset förstod jag att det inte gick att tacka nej till. Jag gillar utmaningar i livet och det här var den ultimata utmaningen. Det är en spännande och krävande roll som kräver sin aktris, säger hon till Aftonbladet.

Kristin Kaspersen om att sönerna Leon och Filip vuxit upp

Sista rollen på Dramaten – kanske

christina schollin och hans wahlgren

Christina Schollin på röda mattan med maken Hans Wahlgren.

Det 30 november startar repetitionerna. Det har gått 25 år sedan Christina Schollin spelade Fru Capulet i Romeo och Julia på Dramaten. Dessförinnan var det ytterligare 25 år sedan hon hade rollen som tjänsteflickan Anna i Svejk i andra världskriget på samma scen. Det tycks alltså ha blivit en tradition att återvända till nationalscenen varje kvart sekel.

– När jag är 109 så ställer jag mig där igen, säger hon skämtsamt, men konstaterar sedan att detta uppdrag nog inte kommer ge samma mersmak.

– Men man ska aldrig säga aldrig, tillägger hon.

Svenska kändiskvinnorna när de var 21, 31 och nu

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
2:9

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som har gått

(2:9)

Slå på ljud