Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Claes-Göran Hederström har gått bort

09 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Melodifestival-ikonen Claes-Göran Hederström har gått bort, berättar familjen för Kulturnyheterna.
Artisten, som blev känd för låten Det börjar verka kärlek, banne mig, blev 77 år gammal.
Annons
Video: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
Video: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

Claes-Göran Hederström har somnat in, 77 år gammal. Hans familj bekräftar bortgången för SVT:s Kulturnyheterna på onsdagen.

Hederström slog igenom stort när han vann Melodifestivalen 1968 med låten Det börjar verka kärlek, banne mig. Låten, som är skriven av Peter Himmelstrand och i dag är en riktig klassiker i Sverige, slog stort även utomlands. Claes-Göran kom på femteplats av 17 deltagande länder i Eurovision song contest.

I en intervju med Newsner 2020 berättade Claes-Göran Hederström att han fortfarande tjänade pengar på nåten, trots att det hade gått över 50 år sedan den kom ut.

– Jag tjänar ju fortfarande pengar på låten vilket är helt otroligt. Alla har ju minnen till den här låten. Ett tag tyckte jag det var lite tjatigt. När jag uppträder blir det ju cirka 2 minuter, och det är ju ganska lindrigt, sa han till sajten.

Claes-Göran Hederström upptäcktes av kollega

I samband med sin 75-årsdag konstaterade Claes-Göran också att han själv inte sökte sig till musikbranschen som ung, men att han ändå hamnade där. Han startade band med sin lillebror Lennart, och en av Claes-Görans kolleger tyckte så mycket om musiken att han tipsade en skivbolagsrepresentant.

– Mycket har varit en slump. Det är tillfälligheter som styr, sedan kan man välja att säga ja eller nej till saker, sade artisten till TT 2020.

Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
Annons