Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Claudia Schiffer var störst i världen – så lever supermodellen idag

23 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografRoland Scheidemann
När man pratar om 90-talets största supermodeller så är det omöjligt att inte nämnda Claudia Schiffer.
Den tyska stjärnmodellen jobbade med alla de största märkena och prydde alla magasinomslag.
Så här lever modellen idag, efter alla framgångarna.
Annons
Cara Delevingne – 6 saker du inte visste om modellenBrand logo
Cara Delevingne – 6 saker du inte visste om modellen

80- och 90-talet var eran för supermodeller – en klick fotomodeller som blev riktigt världsstjärnor, ofta större än märkena de skulle hjälpa till att marknadsföra och magasinen de skulle medverka i. Självklara namn från eran är såklart Naomi Campbell, Linda Evangelista, Heidi Klum – och inte minst Claudia Schiffer.

Den tyska modellen, som i år fyller 51 år, jämfördes tidigt under karriären med filmikonen Brigitte Bardot, och hennes klassiska utseende gav henne enorma framgångar i branschen. Från att ha blivit upptäckt som 17-åring i slutet av 80-talet så hann hon under karriären pryda omslagen på magasin som Vanity Fair, Time, Rolling Stone, Elle och Harper's Bazaar, samt göra modelluppdrag för alla de stora modehusen. Gucci, Fendi, Dior, Versace, Dolce & Gabbana, Chanel, Louis Vuitton och Valentino var bara några av de märken som ryckte i Claudia Schiffer.

Annons

Claudia Schiffers världsrekord

Genom åren har Claudia Schiffer prytt över 1000 magasinomslag, och håller faktiskt världsrekordet i att ha varit på flest omslag genom tiderna.

Utöver modellkarriären så gjorde Claudia också många tv- och filmjobb, och har haft roller i bland annat Love, actually och Zoolander. Hon har också synts i musikvideos för både Bon Jovi och Westlife.

Sedan 2002 är hon gift med filmregissören Matthew Vaughn, och de har tre barn tillsammans – sonen Caspar född 2003, och döttrarna Clementine och Cosima födda 2004 och 2010.

Idag lever Claudia Schiffer fortfarande på sin imponerande modellkarriär, och stjärnan visar upp ett harmoniskt liv på sociala medier inför sina 1,5 miljoner följare. Fortfarande gör hon modelljobb, men verkar också minnas tillbaka till 90-talet en hel del. Det man kan slå fast är att hon i alla fall är lika vacker som 50-åring som hon var när hon var 25!

Så här lever Claudia Schiffer idag

Annons