Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Världsstjärnorna som började karriären som skönhetsdrottningar

18 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vi känner till dem som skådespelare, artister och modeller – men de började alla sina karriärer i nöjesbranschen som skönhetsdrottningar.
Här är världsstjärnorna som du inte visste hade tävlat i skönhetstävlingar!
Annons
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021Brand logo
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021

Halle Berry

Halle Berry 1986 som Miss Ohio.

Hon har vunnit en Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll, men faktum är att Halle Berry började sin tid i rampljuset med att först vinna Miss Teen All American 1985, och året därpå bli Miss Ohio. I tävlingen om att bli Miss USA hamnade Halle Berry på en andraplats, men imponerade på juryn med sin intervju, där hon visade sin intelligens.

Annons
Halle Berry är en av Hollywoods mest hyllade skådespelare.

Priyanka Chopra

2000 vinner Priyanka Chopra Miss World.

Skådespelaren, som är gift med Nick Jonas, började karriären när hon 2000 blev Miss India, och dessutom vann Miss World-titeln. Efteråt blev hon först en av Indiens mest populära skådespelare, och har de senaste åren även slagit igenom internationellt med filmer som Baywatch och Isn't it romantic.

Annons

Sophia Loren

Sophia Loren tävlade i Miss Italy 1950.

Den italienska skådespelarikonen var bara 15 år när hon 1950 tävlade i Miss Italy-tävlingen, där hon landade titeln Misse Elegance. Efter det gick Sophia Loren vidare och blev en av de mest framgångsrika skådespelaren under Hollywoods gyllene era. Hon har också vunnit pris på Oscarsgalan.

Annons
Sophia Loren tidigare i år – glammigare än någonsin.

Gal Gadot

Gal Gadot tävlade för Israel i Miss Universe 2004.

Israeliska skådespelaren Gal Gadot hade precis gjort sin tjänst i den israeliska armén när hon var med och tävlade i Miss Israel 2004 – och vann. Hon gick sedan vidare och tävlade i Miss Universe.

Annons

– Det hände liksom bara. De erbjöd mig att vara med och tävla i skönhetstävlingen. Jag var med för erfarenheten och sen vann jag och var överväldigad, och fick göra Miss Universe-tävlingen, har Gadot berättat.

Gal Gadot fortsatte som modell och skådespelare i hemlandet, innan hon slog igenom stort internationellt som Wonder woman.

Gal Gadot på efterfesten till Oscarsgalan 2018.

Sarah Palin

Sarah Palin 1984.

Vi minns alla Alaskas guvernör som tillsammans med John McCain kandiderade mot Barack Obama om att ta makten i Vita huset 2008. Men innan Sarah Palin hamnade i politiken var hon skönhetsdrottning, och 1984 vann hon Miss Alaska-titeln, och kom trea i Miss USA.

Annons

Olivia Culpo

Olivia Culpo efter att ha vunnit Miss Universe 2012.

Modellen och influencern Olivia Culpo började skönhetskarriären som Miss Rhode Island 2012. När hon vunnit den titeln fick hon tävla i Miss USA – som hon också vann. Culpo fick då tävla i Miss Universe-tävlingen samma år, och lyckades ta hem även den titeln. Idag är hon modell och influencer, och har miljontals följare på sociala medier.

Annons
Olivia Culpo är idag modell och influencer.

Lynda Carter

Lynda Carter, längst till vänster, under Miss World-tävlingen.

Gal Gadot är inte den enda Wonder woman-skådespelaren som började som skönhetsdrottning. Lynda Carter fick rollen som superhjälten i en tv-serie i mitten på 70-talet, bara några år efter att ha vunnit Miss World USA, och representerat hemlandet i Miss World-tävlingen.

Lynda Carter blev skådespelare efter skönhetskarriären.
Annons