Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Allt du vill veta om Cornelia Jakobs

16 mar, 2022 
Cornelia Jakobs pappa idol mello love generation
Hon blev sågad av Idoljuryn som 16-åring, tävlade i Melodifestivalen för tio år sedan och hennes pappa är en välkänd rocksångare. Här är allt du vill veta om Cornelia Jakobsdotter som ska representera Sverige i Eurovision 2022!
Annons
Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artisten

Cornelia Jakobsdotter, 30, vann Melodifestivalen 2022 med låten Hold me Closer. Nu ska hon representera Sverige i Eurovision senare i vår. 30-åringen har synts i tv-rutan tidigare, både i TV4s succéprogram Idol och i Melodifestivalen.

Idol och Melodifestivalen

2011 och 2012 tävlade Cornelia i Melodifestivalen tillsammans med bandet Love Generation. Då gick inte bidragen till final – något hon nu tio år senare senare fick revansch för.

En annan musiktävling hon deltagit i är TV4:s succéprogram Idol. 16-åriga Cornelia sökte till tävlingen 2008 – en audition som då sågades av Juryn.

Cornelia Jakobsdotter idolaudition

– Hon blev riktigt nervös och det gick inte så bra. Och juryn var så jävla elaka, sa Cornelias pappa Jakob till Aftonbladet då.

Annons

Pappans genombrott i Melodifestivalen

Cornelia är inte den enda i familjen som tävlat i Melodifestivalen. Pappa Jakob Samuel är sångare i rockbandet The Poodles – ett band som fick sitt stora genombrott med låten Night of Passion i Melodifestivalen 2006.

Cornelia Jakobsdotter

Skrev låten tillsammans med pojkvännen

Låten Hold me closer handlar om ett ex till Cornelia. Hon har skrivit låten tillsammans med David Zandéns – en låtskrivarprocesss som slutade i kärlek.

– Jag har under den här tiden när vi hållit på med den här låten blivit dödskär i David jag skrivit låten med, säger Cornelia till Aftonbladet.

Då tävlar Cornelia i Eurovision

Torsdagen 12 maj är det dags för Sveriges bidrag att tävla i den andra semifinalen. Där kommer hon möta länder som Irland, Finland och Australien.

Finalen är lördagen 14 maj i Italienska Turin.

Vad heter Cornelia på Instagram?

På Instagram heter Cornelia corneliajakobsdotter och har i skrivandes stund runt 45 tusen följare. Efter vinsten av Melodifestivalen postade hon ett inlägg där hon tackade tittarna.

”Jag kan inte förstå det här, tack för all kärlek och tack för alla röster”, skrev hon.

Annons