Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mellostjärnornas barn som gör succé

25 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Cornelia Jakobs som tävlar i årets Melodifestival är dotter till Jakob Samuel i rockgruppen The Poodles – som också varit med i musiktävlingen.
Men han är inte den enda forna mellostjärnan som har ett framgångsrikt barn.
Här är Melodifestivalen-artisternas barn som gör succé i offentligheten!
Annons
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

The Poodles-Jakob – Cornelia Jakobs

Jakob Samuel var sångare i rockgruppen The Poodles som har tävlat i Melodifestivalen flera gånger. Nu är hans dotter Cornelia med och tävlar, och lyckades ta sig direkt till final från den första deltävlingen.

Annons

Malena Ernman – Greta Thunberg

Malena Ernman vann Melodifestivalen 2009 med sin pop-opera, men numera ses nog artisten av de flesta mest som ”Greta Thunbergs mamma”. Greta Thunberg har genom sitt klimatengagemang blivit en av världens kändaste människor.

Pernilla Wahlgren – Benjamin och Bianca Ingrosso

Få Mellostjärnor har lika framgångsrika barn som Pernilla Wahlgren – medan sonen Benjamin Ingrosso både blivit en hyllad artist, själv vunnit Melodifestivalen och dessutom har ett populärt matprogram på TV4, så har dottern Bianca Ingrosso blivit en älskad tv-profil som dessutom startat och driver ett stort sminkmärke värderat till mångmiljonbelopp.

Annons

Carola – Amadeus Sögaard

Sveriges mesta Mello-drottning Carola Häggkvist fick sonen Amadeus med exmaken Runar Sögaard. Amadeus har både blivit en duktig fotbollsspelare som spelar i Brommapojkarna i division 1, men också artist som släppt musik.

Hanna Hedlund – Ida Stenmarck

”Hallå hallå, det här är x 22” sjöng Hanna Hedlund i Melodifestivalen. Nu har hennes dotter Ida hunnit fylla 18, och bland annat spelat mot Linus Wahlgren i filmen Udda veckor.

Annons

Nanne Grönvall – Charlie Grönvall

Nanne Grönvalls son Charlie Grönvall har gått i sin mammas fotspår, och både blivit artist och musikalstjärna. Han har varit med i Idol, och nu senast hade han en huvudroll i musikalen om bandet Noice.

Roger Pontare – Vincent Pontare

När vindarna viskar mitt namn-artisten Roger Pontare har fört vidare sitt musikaliska arv till sonen. Vincent Pontare hade först en begynnande artistkarriär innan han fokuserade på att vara låtskrivare, och arbetade mycket med Avicii. Nu har han bandet Vargas & Lagola tillsammans med Samir Al Fakir.

Annons

Orup – Kid Eriksson

Orup tävlade i Melodifestivalen ihop med Anders Glenmark och låten Upp över mina öron 1989. Sonen Kid Eriksson har inte varit med i Melodifestivalen, men är likväl artist – han är med i bandet Tjuvjakt.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons