Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Corona: Så kan du uppleva Stockholms nattliv hemma

27 mar, 2020 
AvNina Nyström
Fest och drinkar
Stockholms nattklubbar stänger ner på grund av corona – men du kan ta del av deras dj:s och drinkar ändå – hemma!
Annons

Folkhälsomyndigheterna inför allt fler restriktioner i kampen mot coronaviruset. I veckan förbjöds barhäng, bara bordsservering tillåts. Det påverkar landets restauranger och barer i en ännu större omfattning än hur man tidigare redan drabbats av efter coronavirusets framfart.

Stockholms nattklubbar stänger

Stureplansgruppen stängde efter beskedet alla sina nattklubbar och i går torsdag kom beskedet om att även Berns, Café Opera och många andra stänger ner på obestämd tid.

Under fredagen kom även beskedet att folksamlingar på över 50 personer förbjuds, vilket troligen innebär att fler liknande beslut från krogbranschen kommer att följa.

Gå ut och festa är alltså inget alternativ på ett bra tag framöver och situationen är minst sagt tuff för restaurangbranschen. Men – på många håll har man faktiskt svarat med kreativa lösningar. På samma sätt som konserter och shower livesänds, flyttar nu fler och fler klubbarrangörer, festfixare och dj:s sina fester till nätet och gör det möjligt för folk att dansa och ha roligt hemifrån.

dj
Klubbarna fixar dj – du fixar stämningen!

Festa hemma med streamade nattklubbar

Ett exempel är Lockdown Stockholm – en virtuell nattklubb med direktsända elektroniska dj-spelningar från de numera tomma klubblokalerna på Slaktkyrkan i Slakthusområdet.

Annons

Premiärfesten ägde rum den 20 mars och var ”välbesökt” med totalt 70 000 streams och ännu fler tittare. Nästa fest är planerad till 27 mars och man har många planer för kommande events.

För fler tips på streamade klubbar – håll utkik på Allt om Stockholm.

– Det är kul att sända från en riktig klubb för att få den rätta känslan, även om det inte någon publik på plats. De som är med via nätet kan koppla upp sig via en app och visa upp sin hemmafest för både andra tittare och de dj:s som spelar, säger Lockdown Stockholms ansvarige Johannes Drakenberg till Allt om Stockholm.

drinkar
Passa på att uppgradera dina drinkskills i karantäntider!

Nu erbjuds take awaydrinkar

Många populära restauranger erbjuder take away-mat och nu har Stockholmsbaren Gemma tagit konceptet med take away-beställningar till nästa nivå. Nu kan du nämligen få med dig ett helt cocktail-kit hem och blanda barens bästa drinkar hemma hos dig själv. Take away-kitet är komplett med redskap, tillsatser och instruktioner. Ett perfekt läge att få njuta toppdrinkar även på hemmaplan, och samtidigt vässa dina bartendingskills. Alkoholen får du dock komplettera med själv om du vill ha det.

Foto: TT/Unsplash

Källa: Pressmeddelande/Allt om Stockholm

LÄS MER:

Annons