True Detective har äntligen fått ett premiärdatum för sin tredje och oerhört efterlängtade säsong. I veckan blev det klart att tv-serien gör comeback den 14 januari nästa år efter en ganska oviss väntan. För det var länge oklart om det ens skulle bli en uppföljning då säsong två inte togs emot särskilt väl av tittarna.

Men trailern som släpptes för några månader sedan är ändå rätt lovande. Huvudrollen som polisen Wayne Hays spelas av Mahershala Ali, en av fjolårets mest uppmärksammade skådespelare efter sin insats i Moonlight. Filmen hyllades av kritikerna och Ali själv belönades med en Oscar för gestaltningen av knarklangaren Juan.

Och det var en betydelsefull vinst – Ali är nämligen den förste muslimske skådespelaren som någonsin fått en Oscar. För många blev det en välkommen seger efter åratal av bristande etnisk mångfald bland vinnarna, något som länge kritiserats.

I säsong tre förflyttas vi till Ozarks i den amerikanska delstaten Missouri, där flera barn försvunnit spårlöst. I klassiskt True Detective-manér är lösningen allt annat än enkel och svaret på gåtan kommer att spänna sig över flera årtionden. De försvunna barnen tvingar också Hays att se tillbaka på relationen till sin egen familj och sonen Freddy, som spelas av Ray Fischer.

Du som hoppas på att återse Rusty och Marty får dock räkna med att bli besviken. Poliserna från säsong ett är inte tänkta att återvända. Woody Harrelson (Marty) har tidigare sagt att han aldrig skulle tacka ja om erbjudandet dök upp.

– Nej. Det blev så bra sist och om vi försöker göra om det kommer det bara att jämföras med den första säsongen. Jag skulle inte orka höra det, berättade Harrelson för Yahoo! Entertainment förra året.

True Detective säsong 3 – se trailern:

Läs också:

Allt om nya tv-serien Vanity Fair

Årets läskigaste tv-serier att se inför Halloween

Allt vi vet om HBO-serien My Brilliant Friend

 

Foto: HBO 

Mer läsning

Femina