Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför är Aron Anderson i Let's dance 2022 rullstolsburen

15 mar, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftv4
aron anderson
Det är allt jämt full rulle för äventyraren Aron Anderson som nu är aktuell i nya säsongen av Let's dance. Men det var i unga år han blev rullstolsburen.
Annons
TV: Tommy Nilsson blir pappa igenBrand logo
TV: Tommy Nilsson blir pappa igen

Snart är det dags för den sjuttonde säsongen av Let's dance i TV4, och i år kommer vi få se nya stjärnor hoppa i dansskorna för att skaka sina lurviga. Säsongen kommer ledas av de världsvana och glitter-glammiga programledarna David Lindgren, 39, och Petra Mede, 52, precis som förra året.

”Har bara dansat på fest klockan två på natten”

En av årets tävlanden är ingen mindre än äventyraren och föreläsaren Aron Anderson, 34. Han blir den första rullstolsburna personen som tävlar i Let's dance.

”Som jag har längtat att berätta för er! När jag fick frågan att vara med blev jag både så nervös och taggad. Jag har aldrig dansat innan (förutom på fest kl 02 på morgonen) men nu ska jag dansa i TV inför miljonpublik”, skrev han på sina sociala medier när nyheten om hans medverkan blev känd för allmänheten.

Annons

”Det som känns extra kul är att jag blir första man i Let’s Dances internationella historia som dansar i rullstol vilket är både superkul och utmanande. Vad kommer tittarna säga? Hur kommer juryn reagera? Frågorna är många!”, fortsatte han.

Därför sitter Aron Anderson i rullstol

Som sjuåring drabbades Aron Anderson av cancer i korsbenet i bäckenet, och till följd av behandlingen förlorade han full funktion i benen. Till en början behandlades Aron Anderson med cellgifter, men sedan krävdes en operation. Det var vid operationen som nerver ner till benen skadades, och efter det har han varit tvungen att använda sig av rullstol.

Rullstolen har dock aldrig stoppat honom – i slutet på 90-talet och tidiga 00-talet kunde vi se Aron Anderson tävla på elitnivå i både segling och friidrott såväl som kälkhockey. Utöver det har han även tävlat i Paralympics, och 2013 var han den första personen i rullstol som besteg Kebnekaise och efter det tog han sig upp på Kilimanjaro – samma där! Då blev den förste att bestiga berget i rullstol.

Annons

Dessutom har han skidat till Sydpolen, tävlat i Ironman på Hawaii och cyklat till Paris. Många av äventyren gör han för att samla in pengar till Barncancerfonden, där han är verksam som ambassadör. Med mera! Meritlistan är minst sagt lång.

Aron Andersons kärleksliv – är singel

2018 gick han och knät hymens band med Anja Malmberg, som han då varit tillsammans med sedan 2014. Förra våren lät paret meddela att det ”var dags för nya äventyr”, och sålde därmed villan de bott i under fyra år Viggbyholm, Täby.Härom dagen bekräftade Aron Anderson till Hänt att han numera är singel.

Aron Anderson med Anja Malmberg på Idrottsgalan i Globen i Stockholm 2019.

Sedan en tid tillbaka är Aron Anderson skriven på en adress i Stockholms innerstad. Trots separationen verkar relationen vara god, då Anja Malmberg delade en födelsedagshälsning till Aron Anderson på sina sociala medier för ett par veckor sedan.

”Hurraaaaa, min Aron Anderson! Vilken födelsedag!”, skrev hon i samband med hans födelsedag i slutet på januari.

Foto: TT/Instagram

Se också: Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Se också: Här är paren som blivit kära i Let's Dance
Annons