Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför är Grynet Molvig och kärleken Douglas von Sydow särbor

13 jan, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Grynet Molvig
I över 15 år har Grynet Molvig och Douglas von Sydow varit ett par. Men de har valt att inte bo ihop.
Annons
Grynet Molvig om sin medverkan i Stjärnorna på slottetBrand logo
Grynet Molvig om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

Grynet Molvig, 79, är just nu aktuell i Stjärnorna på slottet. Efter att hon tillbringat 14 dagar på sjukhus under sommaren 2020 kom frågan om att medverka i tv-programmet lägligt. Många har varit osäkra på att ställa upp och tacka ja till grejer under pandemin, men annat var det för Grynet.

– Det var därför jag tackade ja. Efter ett och ett halvt år i karantän längtade jag ut för att träffa någon och prestera och göra någonting. Så det var mycket karantänen och pandemin som gjorde att jag tackade ja, säger hon i en intervju med Allas.

Stjärnorna på slottet 2022
Gänget som medverkar i Stjärnorna på slottet. David Lagercrantz, Marika Carlsson, Carola Häggkvist, Grynet Molvig och Per Andersson under pressträffen.

Ex-makarna är inte längre i livet

Och nog har hon saker att dela med sig av, för levt, det har hon verkligen gjort. Karriären tog fart redan som barn, och oj vad hon har gjort mycket efter det. Vi har sett henne i flera musikaler, revyer, filmer och tv-serier.

Annons

Privat har det hänt en hel del också. Med hennes första make Alfred Janson fick hon sonen Theodor. Alfred och Grynet gifte sig 1965, och ett par år efter skilsmässan gifte hon sig igen. Då med kungens nära vän Carl Adam Lewenhaupt, ”Noppe” kallad, och äktenskapet varade i 13 år.

Ingen av Grynets två ex-makar är idag i livet. I en intervju med Hemmets journal berättade hon om sorgen över deras bortgång – och sorgen över alla vänner som hon också förlorat under årens gång.

– Alfred var en väldigt god vän och det var förstås också hemskt att se min son så full av sorg, berättar Grynet om sin första makes bortgång.

Lever som särbo med Douglas von Sydow

Idag lever Grynet i en ny relation. Douglas von Sydow har varit hennes partner i över 15 år. Men något bröllop är det inte tal om, och paret lever som särbor – dock med gångavstånd mellan varandra.

– Två äktenskap och två skilsmässor räcker för min del. Nu vill jag ha värme, gemenskap och lite äventyr, inte något annat, har Grynet sagt till Hemmets journal.

Grynet Molvig och Douglas von Sydow på vimmel.
Grynet Molvig och Douglas von Sydow på vimmel.

Och romantik är något hon är bra på. I samma intervju sätter hon en tia på sig själv vad gäller ämnet:

– En tia – för det är jag verkligen. Jag gillar att sätta guldkant på tillvaron. Äta god mat, gärna med ett glas vin till, eller att åka iväg på en mysig resa.

Annons