Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför är inte Gustaf med i nästa säsong av “Vår tid är nu”

29 okt, 2019 
AvNina Nyström
Hedda Stiernstedt och Mattias Nordkvist som Nina och Gustaf Löwander i Vår tid är nu.
Gustaf Löwander har haft det tufft – och det blir inte lättare framöver. I den här säsongen väntar rejäl dramatik för Gustaf, och i nästa säsong kommer han inte att vara med, avslöjar skådespelaren Mattias Nordkvist och manusförfattaren Ulf Kvensler.
Annons

Säsong tre av Vår tid är nu har precis haft premiär, och vi har redan ångest över att vi vet att det här är den sista ”ordinarie säsongen”. Men – en tröst är i alla fall att familjen Löwander kommer tillbaka för ett kort återspel i en specialsäsong, med premiär julen 2020. Specialsäsongen består av fyra avsnitt och kommer ta oss tillbaka i tiden, till en ännu okänd del i historien.

Året är 1951, alltså mellan säsong ett och två, och familjen Löwander och Djurgårdskällarens personal driver en sommarrestaurang i Stockholms skärgård. Nina är fortfarande gift med Erik och Calle lever tillsammans med Sonja, men historien lovar att täppa till en del av de luckor vi undrat över, bland annat exakt hur det gick till när Nina och Calle blev ett par.

Anledningen till avhoppet

Hela familjen Löwander kommer dock inte att vara närvarande. Den hårt prövade brodern Gustaf saknas nämligen i specialsäsongen. Skådespelaren Mattias Nordkvist säger till GP att han kände sig färdig med Gustaf och aldrig tvekade över att tacka nej.

Annons

Samtidigt berättar han om tiden med serien med värme:

– Det har varit oerhört kärleksfullt och speciellt. Och i och med att det blev så stort så blev vi ännu tajtare, tror jag. Vi kommer att vara som en liten familj för resten av livet.

Ytterligare en av anledning till att han avstått såväl denna som andra roller är att han valt att ta en tillfällig paus från skådespeleriet, eftersom han arbetat för mycket den senaste tiden.

Oväntat karriärsbyte

Istället har han gjort en tillfällig helomvändning och tagit ledigt från sitt fasta jobb på Göteborgs stadsteater för att vara föräldraledig med sin dotter. Uppmärksamma Göteborgare har också kunnat se honom i baren på restaurang DubbelDubbel, där han arbetat halvtid för att komma ut och träffa lite folk mellan varven.

Själv trivs han utmärkt med kombon, även om vissa tror att det innebär att det går dåligt i karriären.

– Om du är skådespelare, har gjort lite tv-roller och börjar jobba på krog så är det för att det går dåligt. Det hade jag inte ens tänkt på innan jag började jobba här.

Annons

Gustaf lämnar ett tomrum redan i säsong tre

Gustaf kommer dock lämna ett tomrum redan den här säsongen. Efter alla utmaningar har han åkt till Tanzania som missionär, och kommer inte att återvända till Stockholm förrän i mitten av säsongen. Men tyvärr kommer han inte att få det lugnare för det. En väldigt dramatisk historia väntar, enligt manusförfattaren Ulf Kvensler.

Ulf Kvensler har även hintat kring att en av de centrala karaktärerna i Vår tid är nu kommer att dö. Huruvida det blir Gustaf eller någon av de andra återstår att se.

Källa: GP

Bildkälla: SVT

Läs mer:

Annons