Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför brände Isabella Löwengrip 16 miljoner kronor på ett år

25 mar, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Isabella Löwengrip
Nu berättar Isabella Löwengrip varför den lyxiga fasaden kom till, och hur hon lyckades bränna 16 miljoner kronor på ett år.
Annons
Isabella Löwengrip om Sommar i P1Brand logo
Isabella Löwengrip om Sommar i P1

I podcasten Livshjulet berättar Isabella Löwengrip om sina tankar vad gäller karriär, och hur hon gjort en totalvändning vad gäller värderingen av sitt egna psykiska mående. Att hon ångrar valet att försöka bli världens mäktigaste affärskvinna istället för att vara en mer närvarande mamma.

– Det är en ganska sorglig period. Jag lämnade mina barns pappa ganska snabbt, jag började flänga med alla företag, och barnen fick en nanny på en gång. Nu i efterhand undrar jag hur jag kunde prioritera så här, förklarar Isabella Löwengrip i podcasten Livshjulet nu – två år efter sin ekonomiska krasch.

Isabella Löwengrip om lyxiga fasaden: ”Var en plan”

Isabella Löwengrip berättar hur den överdådiga och lyxiga Blondinbella-världen kom till, och Löwengrip visste att om hon såg lyxig och dyr ut i sociala medier – kunde hon ta betalt därefter.

Annons

– Jag visste att om jag har ett jättefint hus kommer jag kunna ta mer betalt för att synas där än i min gamla trävilla, säger hon och poängterar:

– Allt var en plan. För om jag byggde upp en stark persona där det var så glammigt och lyxigt, då skulle jag kunna ta mer betalt av mina annonsörer. För de fick vara i en exklusiv miljö som var helt unik i Sverige.

Isabella Löwengrip började hata sitt eget liv

Isabella Löwengrip slår ännu en gång fast att allt var noga uttänkt, och att det var en plan.

– Vilket också gjorde att jag började hata mitt eget liv, just för att det bara var en plan alltihopa, säger hon och tillägger att det fanns folk omkring henne i arbetsteamet som visste om att allt bara var en plan.

Så brände Isabella Löwengrip 16 miljoner på ett år

Isabella Löwengrip avslöjar också hur mycket pengar hon var tvungen att lägga på sin plan som involverade både hotellnätter, utlandsresor och privatjets.

Annons

– Jag brände 16 miljoner på ett år. Med alla anställda och hela livet, alltihopa och alla resor. När jag var i Australien i en månad med mina anställda, då hade jag med mig stylist, alla flög business, bodde på lyxhotell. Vilket är helt galet när jag tänker såhär i efterhand.

– Sen var vi i New York där elva gånger på ett år, med hela teamet. De här resorna drog iväg rätt rejält, säger Isabella Löwengrip och förklarar att hon vid tidpunkten också hade ett stort säkerhetsteam.

– För det var stalkers under den här tiden. Allt var extremt dyrt men jag hade de intäkterna så jag gick plus minus noll varje månad.

Annons