Yvonne Ryding och Mikael Jonasson bodde tillsammans i Östersund.

TT
0:59

Efter reklamen: 5 tips hur du går vidare när din relation tagit slut

(0:59)

Slå på ljud

Det var i början av 1980-talet som Yvonne Ryding först blev känd för det svenska folket. Hon blev då vald Sveriges Lucia, började arbeta som modell och vann även Fröken Sverige 1983. Året därpå gick hon vidare och vann Miss Universe.

Sedan mitten av 1990-talet driver hon ett eget hudvårdsmärke och har även lett program som Melodifestivalen på SVT och Förkväll på TV4.

Yvonne Ryding har en egen hudvårdsserie som lanserades 1995.

Yvonne Ryding har en egen hudvårdsserie som lanserades 1995.

TT

Så ser tv-aktuella Kjell Bergqvists fyra barn ut i dag

Därför tog det slut

I en ny intervju med Expressen berättar Yvonne Ryding att hon köpt ett nytt hus i Hälleforsnäs. Anledningen till det är att hon och Mikael Jonasson, som hon träffade 2009, brutit upp.

– Det är väl tragiskt på ett sätt: Jag bodde ju tillsammans med Mikael Jonasson i Östersund i tio år. Men tyvärr så slits man mellan att finnas till för sina barn och barnbarn, och för mig har det varit så att när barnbarn kommer då börjar man tänka helt annorlunda. Allt kommer i en ny dager. Mina föräldrar börjar dessutom bli äldre, och jag kände att jag behövde vara närmare min familj. Jag kunde inte värja mig för det. Så därav bor jag numera i Hälleforsnäs med nära till föräldrar, barn och barnbarn. Det känns väldigt bra i själen, säger 58-åringen.

Kjell Bergqvists tuffa skilsmässa från Yvonne Ryding – så läkte han familjen

”Jag har hamnat på en skön plats i livet”

Uppbrottet är fortfarande rätt nytt, men Yvonne Ryding berättar att de skildes åt som vänner och att de inte är osams.

– Ja, vi har gått skilda vägar. Vi hade nog lite tankar på ett boende tillsammans här nere. Men han behövde finnas till för sina föräldrar och sin familj där uppe, så det blev en naturlig gång, och gick inte att göra annorlunda. Det blev nya tider. Jag fortsätter att leva själv nu, och det känns väldigt bra, säger hon till tidningen.

Trots det tuffa beslutet lever nu Yvonne Ryding det mormorsliv som önskat sig.

– Ja, det är underbart och jag mår så bra. Det är så härligt. Jag har hamnat på en skön plats i livet. Visst, jag jobbar mycket, men finns för mina nära och kära, och de finns för mig, säger hon.

Programledarna för Melodifestivalen – så gick det för dem