Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför brukar Kate Middleton boka två säten på flyget

03 okt, 2019 
AvMalin Karlberg
kate middleton
Kate Middleton reser en hel del i sitt jobb och hon har hittat ett knep som underlättar flygandet. Hertiginnan bokar nämligen som regel två säten istället för ett.
Annons

Hertiginnan Kate Middleton reser ofta utomlands, såväl privat som i sina uppdrag som hertiginna av Cambridge, och ofta nöjer hon sig inte med att boka en plats på flyget åt sig själv – hon bokar vanligtvis två. Och även om det vore förståeligt om hon ville undvika nyfikna blickar från medresenärer ska detta inte vara anledningen till dubbelbokningen.

Istället är förklaringen att hertiginnan vill slippa skrynkliga kläder när hon kommer fram till resmålet, avslöjar kungliga korrespondenten Emily Andrew i den nya brittiska dokumentären Secrets Of The Royal Flight.

Kate använder helt enkelt extrasätet till att hänga upp sina finkläder så att de inte får missprydande veck från att ha packats ner i en trång resväska.

Emily Andrew berättar hon flugit tillsammans med Kate Middleton och då sett hur hertiginnans klänningar fått sin egen sittplats för att försäkra att de håller sig släta.

”De kommer inte pressas in i bagageutrymmet där de trycks ihop av alla andras väskor”, säger Emily Andrew.

prins harry meghan markle
Prins Harry och Meghan Markle klimatskammades i somras när de flög privatjet. ”Vi kan alla göra bättre ifrån oss och även om ingen är perfekt har vi ett ansvar för vår individuella påverkan”, sa prins Harry som svar på kritiken.

Kate och maken prins William flög nyligen passagerarflyg från London, där de bor, till Skottland, där drottningen har ett residens. Det började då genast ryktas om att de gjorde det som ett ställningstagande mot prins Harry och Meghan Markle, som i somras kritiserades för att ha flugit privatjet till semestrar på bland annat Ibiza och i Nice, Frankrike – vilket inte direkt är det mest miljövänliga alternativet.

Annons

Men enligt kungliga reportern Chris Ship har Kate och Williams reguljärresande inget med Harry och Meghans val av flyg att göra.

”Kungliga resplaner bokas flera månader i förväg”, skriver han på Twitter.

Dessutom – att boka en extraplats åt sina klänningar kan knappast heller anses vara särskilt klimatsmart.

Läs mer:

Källa: Redonline.uk
Foto: TT

Annons