carina och erik berg

0:44

Efter reklamen: 6 gånger som barnversionen av en TV-karaktär är riktigt lik den vuxna

(0:44)

Programledaren Carina Berg, 43, har fått sitt andra barn tillsammans med fotbollsspelaren Erik Berg, 32. Sedan tidigare har de 1-åriga sonen Otto som nu alltså blivit storebror. Den nya dottern vars namn är Juno Karin Elsa Berg är Carinas tredje barn, då hon även delar 11-åriga sonen Holger med sin ex-make Kristian Luuk.

Till vardags driver Carina Berg en populär podd med sin bästa vän Carolina Gynning. Det är i denna som hon nu berättat om det fina namnvalet, rapporterar Hänt.

Carina Bergs smidiga tredje förlossning

I Gynning & Berg förklarar Carina för Carolina, som nu är gravid med sitt tredje barn med beräknat födelsedatum till sommaren, att hennes förlossning gick mycket smidigt till. Vattnet gick tack vare en nysning och några timmar snare hade Juno kommit till världen.

Namnet Juno är ovanligt i Sverige, endast 598 personer i hela landet har det. Men det är faktiskt i ett grannland som Carina Berg och hennes Erik funnit inspon.

Juno Berg är döpt efter ett smörbageri

Dottern är döpt efter en plats som väcker varma minnen hos paret, Carina berättar i podden:

– Hon är döpt efter ett bageri i Köpenhamn som hade de smörigaste bullarna, säger Carina.

Hon förklarar vidare att paret ofta besökte bageriet, detta eftersom att när Carina och Erik först blev ett par så bodde han i just Köpenhamn där han hade proffskontrakt i fotbollsklubben Köpenhamn FC.

– När vi blev ihop gick vi på det här bageriet i Köpenhamn som då heter Juno Bakery. Det är bullar man inte behöver bre extra smör på, utbrister Carina.

Bestämde namnet redan i början av relationen

Hon fortsätter den fina historien med att berätta att redan på den tiden, alltså i början av deras relation, så valde de att lägga namnet Juno på minnet för framtida bruk.

– Då sa vi om vi någon gång får ett barn och det är en dotter ska hon heta Juno efter det här bageriet, säger Carina och tillägger med ett skratt:

– När vi hade varit ihop i fyra minuter ungefär.

Carina tillägger att namnet även tillhör en romersk gudinna vilket innebär att Juno är fri att välja vilket story hon själv vill dra kring sitt namn i framtiden.

– Vill hon säga att hon är döpt efter en smörig bulle eller vill hon säga att hon är döpt efter romerska mytologins högsta gudinna?, säger Carina och menar att det är vilket som.

LÄS MER:

Carolina Gynnings beslut tre månader innan förlossningen

Carina Bergfeldt kritiserad av kollegerna – orden om hennes utseende

Carolina & Carina om att vara småbarnsmammor (igen!) vid 40+

Mer läsning

Femina