Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför döpte Kenza Zouiten Subosic sonen till Danilo

25 mar, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
kenza
Kenza Zouiten Subosics nyfödda son heter Danilo. Nu berättar hon varför valet föll på det namnet, hur det ska uttalas och vilket namn som till sist valdes bort.
Annons
5 Saker du inte visste om KenzaBrand logo
5 Saker du inte visste om Kenza

I början på mars föddes Kenza Zouiten Subosic, 29, och maken Aleks, 36, andra barn. Den lilla familjen på fyra har sedan dess befunnit sig i babybubblan men nu börjat att sakta återgå till vardag med jobb och rutiner, berättar Kenza i ett nytt blogginlägg. Hon går även in på namnvalet för den nyfödde lille pojken.

Kenza Valde mellan tre namn

”Ni är så himla många som frågat om namnet”, skriver Kenza på sin blogg. Hon berättar att det fram till förlossningen fanns totalt tre namn som hon och maken valde mellan. Ett av dem var Damijan som även varit aktuellt för första sonen Nikola sommaren 2019.

”Ett namn som funnits i Aleks släkt och som var ett förslag från hans pappa. Han kallade till och med Nikola för Damijan första tiden för han ville så gärna att vi skulle ta det haha. Men Nikola var en Nikola”, skriver hon.

Annons

Det andra namnet var ett unisex-namn som Kenza skriver att hon inte tänker avslöja, eftersom att det kan komma att bli aktuellt om paret väljer att skaffa ett tredje syskon.

Därför föll valet på Danilo

Att valet till slut föll på Danilo och inte på unisex-namnet förklarar Kenza så här:

”Av två anledningar, Aleks var fortfarande inte helt övertygad och ärligt talat när Danilo kom ut så kändes det namnet inte rätt på honom. Inte alls. Men vi höll på och velade i flera dagar mellan de tre namnen och till slut var det jag som ba NU TAR VI DANILO PUNKT och så la jag ut det på Instagram så att vi inte kunde ångra oss.”

Namnet Damijan föll bort då Kenza var rätt för hur det skulle komma att uttalas helt fel.

”Jag var rädd för att folk skulle uttala det som amerikanska Damien som låter som en inte så trevlig kille”, skriver hon.

Så uttalar Kenza sonen Danilos namn

Angående uttalet på det namn som till slut vann, Danilo, säger Kenza att det finns flera olika sätt att säga det på. Familjen uttalar det “Danni-lå”. Hon passar även på att förtydliga hur sonen Nikolas namn ska uttalas, och varför de två namnet tillsammans passar så bra.

”Precis så som o:et i Nikola är mer ett å det med. Så de två namnen klingar verkligen så bra ihop!”.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons