Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför försvann Meg Ryan från rampljuset

04 maj, 2021 
Meg Ryan blev 90-talets drottning av romantiska komedier, med filmer som När Harry träffade Sally och Sömnlös i Seattle.
Men en oväntad skandal med motspelaren Russel Crowe blev slutet för den strålande karriären.

Här är anledningen till att man så sällan ser Meg Ryan längre.
Annons
Skådisarna som försvann från rampljusetBrand logo
Skådisarna som försvann från rampljuset

Meg Ryan, 59, var Hollywoods hetaste skådespelare på 90-talet. Tillsammans med Tom Hanks gjorde hon succéfilmerna Sömnlös i Seattle och Du har mail, och hennes fejkade orgasm-scen i När Harry träffade Sally är en av filmhistoriens mest ikoniska.

Men vad som såg ut att bli en strålande och långlivad karriär i filmbranschen bromsades av en oväntad med uppmärksammad skandal.

Meg Ryan, som 1991 hade gift sig med skådespelarmaken Dennis Quaid, spelade in filmen Proof of life tillsammans med Russel Crowe på slutet av 90-talet. Men samtidigt som hon spelade mot Russel Crowe framför kamerorna, så gick Meg Ryan och maken Dennis Quaid skilda vägar bakom kulisserna.

Otrohetsryktet förstörde Meg Ryans karriär

Den underliga tajmingen ledde till envisa spekulationer i media om att anledningen till parets skilsmässa egentligen var att Meg Ryan varit otrogen mot Dennis med Russel Crowe. Bilden av henne som den perfekta skådespelaren med bara lyckliga slut raserades av den omskrivna skilsmässan.

Annons

– Det är en gåva när du vet att du egentligen inte kan styra en bild eller en story och du slutar bry dig. Jag kände av effekten, att jag var den elaka eller vad det nu var, har Meg Ryan sagt till New York Times Magazine.

Meg Ryan har inte gjort film på flera år

Sedan början av 2000-talet ser man sällan något av Meg Ryan längre, och även om hon gjort regelbundna roller får hennes filmer inte alls samma typ av uppmärksamhet längre. Den senaste filmen hon gjorde var floppen Ithaca 2015.

Meg Ryan har sagt att äktenskapet med Dennis Quaid inte var så lyckligt som det såg ut utifrån.

– Jag kände aldrig att jag var oroad över vad folk tänkte om mig, men berättelsen blev inte berättad på rätt sätt. Berättelsen om hur jag skilde mig eller vad som var det riktiga problemet, har Meg Ryan sagt.

Källa: Nicki Swift.

Annons