Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför försvann Peder Lamm plötsligt från rampljuset

25 mar, 2021 
Peder Lamm var en populär tv-profil och gjorde program bland annat med Ernst Kirchsteiger.
Men för några år sedan försvann han plötsligt från rutan och rampljuset.
Annons
Svenska programledarna då och nuBrand logo
Svenska programledarna då och nu

Antikexperten Peder Lamm, 50, var under en lång period en omtyckt tv-profil, som syntes i flera olika tv-produktioner. Han har varit programledare i SVT-programmet Otroligt antikt och lett Första, andra, tredje tillsammans med Ernst Kirchsteiger på TV4.

I programmet Slottsliv besökte han under flera säsonger olika slott i Sverige och berättade om deras historia – något han fortfarande blir uppmärksammad för av tittare på gatan.

Men för några år sedan bestämde sig Peder Lamm för att helt lämna tv-branschen, som han tycker har behandlat honom illa.

– Jag ska vara ärlig och säga som det är, jag tycker tv-branschen var jävligt rutten, det var osympatisk kultur. Det var en jävla huggsexa om pengar och idéer och väldigt mycket fulspel. Jag tänkte varför ska man jobba med sådana här människor? Det är livet för kort för, har Peder Lamm berättat för Aftonbladet.

Annons

Peder Lamm: Min idé blev tagen

Även om Peder tycker att det är vatten under broarna, så var det en specifik händelse som fick honom att dra sig tillbaka från tv-branschen.

– Jag vill inte göra någon förbannad eller ledsen, men det var en produktion som var min idé som stals. Den blev sedan en storsäljare, då tänkte jag ”fuck it!”.

Peder och 12 år äldre hustrun Charlotta Bond har nu bosatt sig på landet i Skåne, där Peder driver företag och samtidigt njuter av livets goda.

– Jag tror att det är det enda vi gör. Jag har en fin vinkällare, det måste man ha när man bor på landet. Man ska ha en stor frys, och jag är kompis med två stycken jägare som skjuter så mycket hjortar och vildsvin så det blir mycket över. Rikedom på landet räknas inte i kronor utan i kilo, berättade han för Aftonbladet.

Annons