Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Därför har Carina Lidbom valt att inte skaffa barn

09 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Carina Lidbom.
Mullvaden-aktuella Carina Lidbom har varit en del av många barns uppväxt.
Några egna söner eller döttrarna har hon dock inte.
Annons
Svenska kändisar som valt att inte skaffa barnBrand logo
Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

Carina Lidbom är nu högaktuell i Discovery+- och Kanal 5-programmet Mullvaden. Där har ett gäng kända svenskar samlats för att lista ut vem i gruppen som försöker sabotera för de andra.

Förutom Carina Lidbom är Ellen Bergström, Klara Hammarström, Agneta Sjödin, Nassim Al-Fakir, Edvin Törnblom, Staffan Olsson, Ola Forssmed, Hasse Brontén och Anders Lundin med från start och varje vecka är det en av deltagarna som ryker.

Carina Lidbom om att inte skaffa barn

Carina Lidbom slog igenom på 1990-talet, och är kanske mest känd för sin roll i Sunes jul och Sunes sommar där hon spelar mamma Karin Andersson. Hon har också varit med i Rederiet, flera teaterföreställningar och nu senast i Maria Wern.

Carina Lidbom är 64 år i dag.
Carina Lidbom är 64 år i dag.

Dessutom har Carina Lidbom skrivit flera barnböcker. Några egna barn har hon dock inte, och vid flera tillfällen har hon berättat att det aldrig funnits någon önskan om att bli mamma.

Annons

– Jag har aldrig velat haft barn. Det är klart att jag vill träffa en man, men jag är en väldig ensamvarg och det klarar inte alla av. Att läsa och förkovra mig är en viktig del av mitt liv, har hon sagt i en intervju med Hänt.

”Folk trodde att någon tragedi låg bakom”

Till Nacka Värmdö posten har hon sagt att många reagerat på att hon inte har några barn, och att de tror att det finns någon annan anledning än hennes egna vilja till det.

– Det var som att folk trodde att någon tragedi låg bakom. Särskilt chockerande upplever jag att det uppfattades eftersom jag är kvinna. Men jag har aldrig velat ha barn, och när jag närmade mig 40 slutade frågorna komma. Jag växte upp med fyra småsyskon och hjälpte till med att ta hand om dem, mer än så har aldrig varit aktuellt, säger hon.

Till Hänt berättar Carina Lidbom att hon är redo att hitta kärleken, och hon har ett krav på sin blivande partner.

– Jag måste ha någon som är en smart och kul typ. Humor är en viktig del i mitt liv, och humor är så mycket så det måste han ha samma. Eller åtminstone att han tycker att jag är rolig och jag detsamma, säger Carina Lidbom i en intervju från förra året.

Annons